Πέμπτη 3 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΠΑΛΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ
Πρέπει να αλλάξουμε το κινηματογραφικό τοπίο

«Αν άλλαζε ο κόσμος με ευχές, τι εύκολα θα ήταν όλα! Θα έλεγα, για παράδειγμα, "εύχομαι ένα καταπληκτικό κινηματογραφικό 2007" και αυτόματα τα κινηματογραφικά studio, τα γραφεία διανομής και οι αίθουσες θα γέμιζαν με αληθινές ιστορίες και με καλαίσθητες εικόνες. Γιατί, πράγματι, αυτό επιθυμώ, όπως και εσείς άλλωστε! Οι ευχές, δυστυχώς, δεν αλλάζουν τον κόσμο. Απλώς εκφράζουν επιθυμίες...

Χωρίς να γίνομαι μάντης κακών, σας ...προϊδεάζω πως και το 2007 θα είναι όμοιο, αν όχι χειρότερο, από το 2006. Εκτός, βέβαια, αν αφήσουμε τις ευχές και περάσουμε σε δράση. Πρώτα, βέβαια, οι καλλιτέχνες και από κοντά οι θεατές. ΄Η το αντίστροφο, ίσως; Σίγουρα, δε θα τα χαλάσουμε εκεί!

Πάμε παρακάτω! Το κινηματογραφικό νέο έτος μπαίνει με τέσσερις νέες ταινίες».

Ετσι ξεκίναγα το κείμενο της κριτικής πέρσι τέτοιον καιρό (4-1-07) και, δυστυχώς, τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και φέτος! Και πώς θα γινόταν αλλιώς; Θαύματα δε γίνονται και η αλλαγή του κόσμου θέλει και αυτή το χρόνο της! Η τέχνη, λοιπόν, εξακολουθεί να παράγεται και να διακινείται από λάθος ανθρώπους. Από τους εμπόρους της. Στόχος των οποίων είναι το κέρδος και ...παρεμπιπτόντως η τέχνη!

Φέτος έχουμε μια αλλαγή. Η χρονιά δεν ξεκινάει με τέσσερις ταινίες, όπως πέρυσι, αλλά με δύο! Αυτό, βέβαια, δεν έχει καμία σημασία! Εκείνο που έχει σημασία είναι η ποιότητα. Πέρυσι στις τέσσερις ταινίες οι δύο ήταν αρκετά καλές, η μία παραλίγο καλή και η τέταρτη «ένα αιματηρό θρίλερ». Στη θέση τους φέτος έχουμε δυο αδιάφορες περιπέτειες!

Η πρώτη αδιάφορη περιπέτεια, πρώτη με κριτήριο το ύψος της παραγωγής και μόνο, είναι το δεύτερο μέρος της σειράς «Στα Ιχνη του Χαμένου Θησαυρού: Το Βιβλίο με τα Μυστικά», του Γιο Ταρτελταούμπ. Ψεύτικες αφορμές, για ψεύτικες περιπέτειες!

Η δεύτερη αδιάφορη περιπέτεια είναι η ταινία του Φράνσις Λόρενς «Ζωντανός Θρύλος». Ενας ιός σκοτώνει όλους τους ανθρώπους και μένει μόνον ο ...Γουίλ Σμιθ! Τα υπόλοιπα τα αντιλαμβάνεστε!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ