Παρασκευή 4 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ: Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από Δευτέρα 7 Γενάρη, οι εργαζόμενοι στα κλωστήρια του Λαναρά στη Νάουσα, απαιτώντας άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία. Αυτό αποφάσισαν χτες στη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης. Οι εργαζόμενοι σε όλα τα εργοστάσια του Ομίλου «Ενωμένα Κλωστήρια» σε Νάουσα και Θράκη έχουν να λαμβάνουν την εξόφληση του Νοέμβρη και τα δεδουλευμένα του Δεκέμβρη. Η επιχείρηση αντί να φροντίσει να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα, αποφάσισε μονομερώς να μεταθέσει την έναρξη της λειτουργίας των κλωστηρίων σε Νάουσα και Κομοτηνή για τις 7 Γενάρη. Μάλιστα χτες, ο διευθυντής της πρώην FANCO στην Κομοτηνή δήλωσε στους εργαζόμενους να μην περιμένουν να πληρωθούν πριν τις 15 του Γενάρη. Και τότε άλλωστε, όπως είπε κυνικά, θα πάρουν μόνο την εξόφληση του Νοέμβρη.

«ΚΑΡΦΟΥΡ»: Με 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.) το Σάββατο 12 Γενάρη απαντούν στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, Ντία», με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων στις παραπάνω επιχειρήσεις. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την επαναπρόσληψη των δύο συναδέλφων τους συνδικαλιστών, που απολύθηκαν από το κατάστημα στην Καλαμπάκα, λίγες μέρες μετά τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του συγκεκριμένου καταστήματος στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 Δεκέμβρη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Την επαναπρόσληψή τους απαιτούν οι εργαζόμενοι που απασχολούνταν στη φύλαξη των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης και από την 1η του Γενάρη, με την αλλαγή του εργολάβου, έμειναν άνεργοι. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί με τον διευθυντή της Helexpo, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος της Διοίκησης του ΕΚΘ Κ. Ψυχογιός, αλλά και οι απολυμένοι κατήγγειλαν τη διοίκηση της Helexpo πως στο όνομα του χαμηλότερου κόστους πετά στην ανεργία εργαζόμενους με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας, θυσιάζει εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, αλλά και την ίδια την ποιότητα των υπηρεσιών.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πετρούπολης τη Δευτέρα 7 Γενάρη ενάντια στις απολύσεις συναδέλφων τους από τη δημοτική αρχή (ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ), που υλοποιεί τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης. Στην ανακοίνωσή του, το σωματείο των εργαζομένων επισημαίνει ότι το καθεστώς ανασφάλειας, που έχουν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια για τους χιλιάδες συμβασιούχους, χρησιμοποιείται ως μοχλός πολιτικής ομηρίας.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 15 Γενάρη, στις 9 π.μ., μπροστά στο Πρωτοδικείο Κορίνθου καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής η ΝΕ Κορίνθου του ΚΚΕ, για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορίνθου και στους αγώνες για το δίκιο των εργαζομένων. Στελέχη του Σωματείου σέρνονται εκείνη τη μέρα σε δίκη, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε η εταιρεία BIOLOGICAL SERVICE (έχει την ευθύνη για την καθαριότητα στο Γ. Ν. Νοσοκομείο Κορίνθου) για συκοφαντική δυσφήμιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ