Τρίτη 8 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΣΙΓΑΡΑ
Ανατιμήσεις στις «φτηνές μάρκες»

Ανατιμήσεις και στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης για τις λεγόμενες φτηνές μάρκες τσιγάρων δρομολογεί το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών μετά την αύξηση της «πλέον ζητούμενης τιμής», την οποία ετοιμάζονται να αναπροσαρμόσουν (από 2,80 σε 3 ευρώ το πακέτο) και η οποία αποτελεί τη βάση υπολογισμού του φόρου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης θα επιβαρύνει τις φτηνές μάρκες κατά περίπου 10 λεπτά για να διαμορφωθούν σε 1,80 ευρώ το πακέτο (από 1,70 ευρώ). Η εν λόγω εξέλιξη αποτελεί προπομπό και για ανατιμήσεις από την πλευρά των καπνοβιομηχανιών, που με τη σειρά τους θα τροφοδοτήσουν παραπέρα το κύμα της ακρίβειας που πλήττει τα λαϊκά εισοδήματα.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση ετοιμάζει τις διαδικαστικές λεπτομέρειες που αφορούν την κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) και την εφαρμογή του λεγόμενου «ενιαίου τέλους» (0,1%) πάνω στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων. Σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος στάλθηκε στις Εφορίες από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ