Τρίτη 8 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Αυξήσεις - «φωτιά» έως 20%

«Καταιγίδα» αυξήσεων σε μεταφορές και συγκοινωνίες προετοιμάζει η κυβέρνηση μέχρι το Μάρτη, αξιοποιώντας και το θόρυβο που γίνεται από την άνοδο των διεθνών τιμών πετρελαίου.

Ηδη η κυβέρνηση έχει δεχτεί αιτήματα εκπροσώπων στον κλάδο των μεταφορών που ζητούν αυξήσεις έως και 20% σε εισιτήρια (ΚΤΕΛ) και κόμιστρα (ταξί και φορτηγά). Παράλληλα, η κυβέρνηση «μαγειρεύει» και αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, που σύμφωνα με πληροφορίες θα υπερβαίνουν το 12%, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων. Μεσοσταθμικές αυξήσεις γύρω στο 7% αναμένονται και στα εισιτήρια του ΟΣΕ.

Οι πρώτοι που έσπευσαν από τον περασμένο Δεκέμβρη να ζητήσουν από την κυβέρνηση αυξήσεις 10% στα εισιτήρια, είναι οι ιδιοκτήτες των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ). Τις επόμενες μέρες αιτήματα για αυξήσεις στα κόμιστρα είναι έτοιμοι να υποβάλουν στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών - Επικοινωνιών οι ιδιοκτήτες ταξί (μεσοσταθμικά γύρω στο 13%) και οι ιδιοκτήτες φορτηγών - βυτιοφόρων (τουλάχιστον 20%).

Για τις αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, που αναμένεται να ισχύσουν από τον ερχόμενο Μάρτη, οι αρμόδιες υπηρεσίες των συγκοινωνιακών φορέων ετοιμάζουν τις εισηγήσεις τους προς την κυβέρνηση, ενώ αντίστοιχες εισηγήσεις για αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΣΕ και τα κόμιστρα των εμπορευματικών μεταφορών ετοιμάζουν και οι αρμόδιοι του Οργανισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ