Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «αυτορύθμιση»

Θετική εντύπωση προσπαθεί να προκαλέσει τελευταία ο υπουργός Εργασίας, Τ. Γιαννίτσης, αναφερόμενος στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και στην ανάγκη βελτίωσης των παρεμβάσεών του. Ωστόσο, δεν καταφέρνει να πείσει για τις «αγαθές» προθέσεις της κυβέρνησης. Η αποτυχία αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με την εξόφθαλμη υποκρισία, που προκύπτει από το ότι η κυβέρνηση «παροτρύνει» για αυστηρότερο έλεγχο της τήρησης της εργατικής νομοθεσίας σε μια περίοδο που προωθεί την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Εχει να κάνει και με τις ίδιες τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας. Χαρακτηριστικές είναι οι απόψεις του, όπως δημοσιεύτηκαν σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ». Σε ερώτηση για το πώς θα εξασφαλιστεί η τήρηση της νέας νομοθεσίας, αφού και η υπάρχουσα καταστρατηγείται στην πράξη, ο υπουργός απάντησε ως εξής: «Μην επανεισάγουμε τη νοοτροπία του κρατικίστικου ελέγχου των πάντων», συμπληρώνοντας ότι «η πρότασή μας εμπεριέχει πολλά χαρακτηριστικά μιας "αυτορρύθμισης"»!

Δε φτάνει, δηλαδή, που θέλουν να μην αφήσουν εργασιακό δικαίωμα όρθιο, θα αφήσουν στους εργοδότες και την «αυτορρύθμιση»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ