Πέμπτη 10 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ «ΚΑΡΦΟΥΡ» - «ΡΕΝΟ» - ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ο ταξικός αγώνας έφερε αποτέλεσμα

Ο συνεπής ταξικός αγώνας και η αλληλεγγύη των εργαζομένων, μακριά από κάθε συμβιβασμό και με ξεκάθαρο το μέτωπο ενάντια στην εργοδοσία, την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της, μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Αυτό το αισιόδοξο για την εργατική τάξη και διαχρονικά δοκιμασμένο συμπέρασμα προκύπτει από τη δράση των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, από τις μικρές και μεγάλες μάχες που δίνουν καθημερινά στους χώρους δουλιάς.

Μάχες όπως αυτές που δόθηκαν τούτες τις μέρες στις μεγάλες επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος» και «Ρενό» και εξανάγκασαν την εργοδοσία να πάρει πίσω τις απολύσεις εργαζόμενων συνδικαλιστών που είχε κάνει, με στόχο να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας μετά την απεργία στις 12 Δεκέμβρη. Ανάλογη νικηφόρα μάχη δόθηκε και στο Δήμο Πετρούπολης, όπου η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να δεσμευτεί ότι θα επαναπροσλάβει απολυμένους εργαζόμενους, ότι δε θα κάνει άλλες απολύσεις και ότι θα ικανοποιήσει συγκεκριμένα αιτήματα.

Τα καλά μαντάτα άρχισαν να φτάνουν από προχτές. Κάτω από την καθοριστική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων, η διεύθυνση της αντιπροσωπείας της αυτοκινητοβιομηχανίας «Ρενό» στη Ν. Φιλαδέλφεια αναγκάστηκε να επαναπροσλάβει τους εργαζόμενους που είχε απολύσει στις 31 Δεκέμβρη, δυο από τους οποίους είχαν απεργήσει στις 12 Δεκέμβρη. Η ανακοίνωση της επαναπρόσληψης έγινε λίγες ώρες μετά την παράσταση διαμαρτυρίας του Συνδικάτου Μετάλλου και άλλων ταξικών συνδικάτων της Αθήνας στην επιχείρηση. Ενώ είχαν προηγηθεί συνεχείς παρεμβάσεις των ταξικών δυνάμεων.

Για άλλη μια φορά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, η γραμμή του ταξικού ασυμβίβαστου αγώνα, αποδεικνύονται το μοναδικό σταθερό αποκούμπι των εργαζομένων, επιβεβαιώνοντας το αυξημένο κύρος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, που κερδίζει μέρα με τη μέρα νέες εργατικές συνειδήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ