Πέμπτη 10 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΑΡΦΟΥΡ»
Γυρνάνε στη δουλιά τους οι δύο συνδικαλίστριες

Τον αγώνα των εργαζομένων στην πολυεθνική και την αλληλεγγύη των ταξικών συνδικάτων χαιρετίζει το σωματείο

Οι κινητοποιήσεις για την ανάκληση των απολύσεων στα Καρφούρ απλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα (φωτ. από αποκλεισμό καταστήματος της αλυσίδας στη Θεσσαλονίκη)
Οι κινητοποιήσεις για την ανάκληση των απολύσεων στα Καρφούρ απλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα (φωτ. από αποκλεισμό καταστήματος της αλυσίδας στη Θεσσαλονίκη)
Η πολυεθνική εταιρεία «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, Ντία» αναγκάστηκε χτες να δεσμευτεί για την επαναπρόσληψη των δυο συνδικαλιστριών, Φωτεινής Νικολάου και Δήμητρας Τσιαντούλα, που απέλυσε από το κατάστημα «Μαρινόπουλος» στην Καλαμπάκα, γιατί πρωτοστάτησαν στη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας, στις 12 Δεκέμβρη. Η άμεση αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, Ντία», η αποφασιστική παρέμβαση του ΠΑΜΕ και άλλων ταξικών συνδικάτων που εξέφρασαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, δεν άφησαν περιθώρια στην εργοδοσία.

Οι ταξικές δυνάμεις το προηγούμενο διάστημα οργάνωσαν εξορμήσεις στα καταστήματα της πολυεθνικής σε όλη τη χώρα, πραγματοποίησαν συμβολικούς αποκλεισμούς καταστημάτων, ακόμα και κατά τη διάρκεια των γιορτών, κάνοντας καθαρή την απόφασή τους να υπερασπιστούν το δικαίωμα στο συνδικαλισμό και στην απεργία, να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω από το αίτημα να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι. Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού των εργαζομένων ορίστηκε στα συλλαλητήρια που διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα το ΠΑΜΕ στις 22 Γενάρη.

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο στις παραπάνω επιχειρήσεις, χαιρετίζει και ευχαριστεί όλους τους εργαζόμενους, όλα τα ταξικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα και προπάντων το ΠΑΜΕ, που με την αποφασιστική και αλληλέγγυη αγωνιστική τους δράση καθώς και με τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη θετική, για τις εργαζόμενες, κατάληξη.

Τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τις δυο συνδικαλίστριες και «καταδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι η αλληλεγγύη, η συλλογική δράση και ο αγώνας των εργαζομένων φέρνουν πάντα αποτελέσματα». «Η συμμετοχή μας στο σωματείο μας και η ενότητά μας μέσα από αυτό, είναι η μοναδική εγγύηση για τα δικαιώματά μας» σημειώνει το σωματείο και υπογραμμίζει ότι «ο αγώνας τώρα όλων μας πρέπει να είναι ακόμη πιο δυναμικός και αποφασιστικός στη διεκδίκηση και προάσπιση των δικαιωμάτων μας, στις κινητοποιήσεις για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές μας ανάγκες, στην παρεμπόδιση της αντιλαϊκής και αντιασφαλιστικής επίθεσης που δεχόμαστε».

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, καλώντας όλους τους εμποροϋπάλληλους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 22 Γενάρη (η προσυγκέντρωση του κλάδου έχει οριστεί στις 5 το απόγευμα έξω από τα γραφεία του συλλόγου - πλ. Μητροπόλεως 10). Μετά την ανάκληση των απολύσεων, το ΔΣ του σωματείου στα «Καρφούρ» αναστέλλει την πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας που είχε εξαγγείλει για το Σάββατο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ