Πέμπτη 10 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Τα καλά και κακά ναρκωτικά

«Αστυνομικοί έλεγαν χθες ότι οι κακοποιοί διοχετεύουν στα στέκια των ναρκομανών εκτός από τη νοθευμένη και μια συνθετική ουσία που μοιάζει με κοκαΐνη σε πολύ χαμηλές τιμές προκειμένου να μαγνητίσουν ολοένα και περισσότερους υποψήφιους αγοραστές» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).

Προσφέρονται για όλες τις τσέπες

«Παρά την υπερπροσφορά κοκαΐνης η τιμή της (80 ευρώ το γραμμάριο) παραμένει προς το παρόν αμετάβλητη διατηρώντας έτσι τη φήμη του "ναρκωτικού των πλουσίων". Ωστόσο, στοιχείο διαφοροποίησης αποτελεί ο βαθμός καθαρότητας της ουσίας, καθώς ισχύει το δόγμα "όσο πιο καθαρή, τόσο πιο ακριβή" (...) η κοκαΐνη που κατάσχεται στην Ελλάδα είναι κατά μέσο όρο 50-60% καθαρή» (το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ποτέ δεν άξιζε...

«Στα νεανικά χρόνια του ο καπιταλισμός ήταν ένα επαναστατικό σύστημα που ανακάτεψε βαθιά το καζάνι με τις κοινωνικές τάξεις και έφερε τους έσχατους πρώτους. Σήμερα πια στα γεροντικά χρόνια του, δεν επιτρέπει καμιά κοινωνική κινητικότητα. Οσο ακόμη θα ζούμε με τον μύθο του "δεν υπάρχει άλλη λύση", αυτό το σύστημα θα τα καταφέρνει να ξεγλιστράει από τις κρίσεις. Το τίμημα όμως θα είναι πάντοτε οικονομική και κοινωνική αδράνεια όπως αυτή που ζούμε τώρα. Αξίζει τον κόπο;» (ο Ρ. Βρανάς στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ