Πέμπτη 10 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΜΑΝΙΩΝ
Πιστή στα χρονοδιαγράμματα των πολυεθνικών

Την Παρασκευή συνεδριάζει η διοίκηση του ΟΛΠ ΑΕ για να εγκρίνει τη διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την παράδοση του ΣΕΜΠΟ στους ιδιώτες

Με ταχύτατους ρυθμούς και συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στις δεσμεύσεις απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, ετοιμάζεται να παραδώσει στα μονοπώλια τους Σταθμούς Εμπορευματοκιβωτίων των Οργανισμών Λιμένα Πειραιά και Θεσσαλονίκης, επιταχύνοντας συνολικά την πορεία ιδιωτικοποίησης των λιμανιών. Πατώντας στο έδαφος που της έστρωσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (μετατροπή των ΟΛΠ και ΟΛΘ σε Ανώνυμες Εταιρείες, εισαγωγή στο ΧΑΑ κλπ.) θέτει σε εφαρμογή την τελευταία φάση παραχώρησης των ΣΕΜΠΟ.

Αύριο Παρασκευή - μέρα της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στα λιμάνια - στις 7 το απόγευμα καθορίστηκε συνεδρίαση της διοίκησης του ΟΛΠ, στα γραφεία του Οργανισμού, για να εγκρίνει τη διακήρυξη του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού του ΣΕΜΠΟ του Πειραιά. Κατά πάσα πιθανότητα, την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει με το ίδιο θέμα ο ΟΛΘ.

Η μέρα της συνεδρίασης ανακοινώθηκε χτες το πρωί στους εργαζόμενους στο πλαίσιο έκτακτης συνάντησης που είχαν οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων του χώρου με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού. Στη διάρκεια της συνάντησης, μάλιστα, ειπώθηκε ότι έχει ετοιμαστεί και ο 5ος όροφος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για να «μεταφερθεί» εκεί η συνεδρίαση σε περίπτωση έντονων αντιδράσεων.

Από την πλευρά των εργαζομένων στο λιμάνι, προγραμματίστηκε να γίνει την Παρασκευή συγκέντρωση στις 5.30 το απόγευμα στην πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά και από εκεί πορεία προς το κτίριο του ΟΛΠ. Δράση αναλαμβάνει και η Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία σωματείων του Πειραιά και συνδικαλιστικών παρατάξεων, την οποία στηρίζει το ΠΑΜΕ. Αποφασίστηκε την Παρασκευή στις 11 το πρωί να γίνει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΛΠ και συγκέντρωση τις επόμενες μέρες. Ενώ σταθμός των κινητοποιήσεων που προγραμματίζει η Επιτροπή είναι το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 22 Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ