Πέμπτη 10 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εύκολα και απλά

Η Ξάνθη πέταξε εκτός θεσμού την ΑΕΚ με άνεση. Πέρασαν Αρης και Θρασύβουλος. Ανοιχτοί λογαριασμοί για Αγροτικό Αστέρα και ΟΦΗ

Ανετα και «καθαρά» η Ξάνθη κέρδισε 2-0 την ΑΕΚ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου (στους 8 του θεσμού). Οι ακρίτες έπαιξαν όπως έπρεπε και πανηγύρισαν δίκαια την επιτυχία τους. Οι φιλοξενούμενοι, χωρίς δικαιολογίες αυτή τη φορά, δεν έμαθαν (ούτε από) το πάθημα της Τρίπολης. Είχαν «φλύαρη» υπεροχή αλλά σοβαρές αδυναμίες σε κέντρο και άμυνα. Μοναδική διαφορά ότι τη... θέση (καθοριστικό λάθος) του Μορέτο, πήρε ο Μπούρμπος. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απάντησή τους στο γκολ των γηπεδούχων (62' Ρατζίνσκι) ήταν και πάλι «γιόμες» και άναρχες προσπάθειες. Απλά λοιπόν η διαβασμένη και οργανωμένη γηπεδούχος είχε να εκμεταλλευτεί μια ευκαιρία για να «κλειδώσει» το ματς. Το έκανε με τον Λαμπριάκο (87') και... σφράγισε το εισιτήριο.

Στ' άλλα ματς:

  • Μια άνετη νίκη - πρόκριση, όπως αναμενόταν, πέτυχε χτες ο Αρης στην Κατερίνη. Κέρδισε 3-0 τον Εθνικό και εξασφάλισε την παρουσία του, στους «8» του θεσμού. Οι φιλοξενούμενοι, παρά τις αλλαγές, δε δυσκολεύτηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα. Η διαφορά δυναμικότητας αλλά και το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν να αγωνιστούν (λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος Γ' Εθνικής) περίπου 2 μήνες, ήταν εμφανής. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Χαβίτο (27') και Ιβιτς (53', 78').
  • Στον επαναληπτικό («Παγκρήτιο») θα ξεκαθαρίσει αν ο ΟΦΗ ή ο Αγροτικός Αστέρας θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Χτες, στον Εύοσμο, οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 23/1 ή τις 13/2. Ο αγώνας ήταν μοιρασμένος, με τις δύο ομάδες να έχουν την υπεροχή από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο οι γηπεδούχοι, στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι. Το 0-1 πραγματοποίησε ο Λεοζίνιο (61') και το τελικό 1-1 ο Κυζερίδης (79').
  • Χωρίς να δυσκολευτούν, όπως πιστοποιεί και το τελικό σκορ, οι παίκτες του Θρασύβουλου, εξασφάλισαν την παρουσία τους στη συνέχεια του κυπέλλου. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής. Με τους γηπεδούχους να μην επιτρέπουν ή τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο, ο Θρασύβουλος έφτασε άνετα στο ζητούμενο. Τα γκολ πέτυχαν οι Μπαριέντος (34'), Κατσίκης (63'), Αναστασάκος (72').
  • Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει την αναμέτρηση Καλαμαριάς - Λάρισας (17.50, «Αλφα»).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ