Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κορύφωση στην υπόλοιπη Ελλάδα

Ανοίγει αύριο τις πύλες του το τριήμερο κεντρικών εκδηλώσεων του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου κεντρικός ομιλητής θα είναι την Κυριακή 17/9 ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι αυριανές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο ξεκινούν στις 8.30 μ.μ., με έντεχνη μουσική και το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα, αφιέρωμα στον ποιητή Μιχάλη Σταυρακάκη και στον Νίκο Ξυλούρη, παραδοσιακή κρητική μουσική και αναφορά στο ποιητικό λαϊκό τραγούδι.

Το Σάββατο 16/9 το πρόγραμμα ξεκινάει στις 8 μ.μ., με συζήτηση για τις νέες εργασιακές σχέσεις και το ρόλο του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ακολουθεί ροκ συναυλία και στις 10 μ.μ., θα μιλήσει ο Ανδρέας Φραγκέας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων θα κλείσει με μεγάλη συναυλία από τους «Συνήθεις Υποπτους».

Την Κυριακή 17/9 οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8 μ.μ., με ένα αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι, ακολουθεί στις 9 μ.μ. η ομιλία του Σπ. Στριφτάρη και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με λατινοαμερικάνικη και αργότερα ρεμπέτικη μουσική.

Στη Χαλκίδα

Αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο (16/9) κορυφώνεται η φεστιβαλική δραστηριότητα και στην Εύβοια, με τις κεντρικές εκδηλώσεις στο πάρκο του Βούρκου, στη Χαλκίδα.

Το αυριανό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στη Χαλκίδα περιλαμβάνει στις 9 μ.μ., ομιλία από τη Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και συναυλίες από τα συγκροτήματα «ASFIX» και «Ενδελέχεια».

Το Σάββατο 16/9, το πρόγραμμα θ' ανοίξει με παραδοσιακούς χορούς και στις 8.45 μ.μ. θα μιλήσει ο Παναγιώτης Γεωργιάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν τα συγκροτήματα «Abomination», «Carpe Diem», «Season», «Ιριδα» και οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με ρεμπέτικο γλέντι.

Στη Λαμία

Δύο μέρες πριν το «ραντεβού» της ΚΝΕ με τη νεολαία της Φθιώτιδας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», η Λαμία «προετοιμάζεται» να ζήσει στους διήμερους αγωνιστικούς ρυθμούς του, αύριο Παρασκευή και το Σάββατο, στην πλατεία Πάρκου , φέρνοντας μαζί το μήνυμα της ανυπότακτης στάσης ζωής, της συλλογικής δράσης, της οργανωμένης πάλης.

Αύριο Παρασκευή στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο Αλέκος Χαλβατζής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και η συζήτηση είναι αφιερωμένη στην παιδεία. Μετά θα ακολουθήσει συναυλία από το συγκρότημα «Blue moon Boys». Το Σάββατο την ίδια ώρα θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και μετά θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με ελληνικό έντεχνο λαϊκό τραγούδι. Σε όλη τη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνει το ταξίδι του σε μια σειρά ακόμα περιοχές και συγκεκριμένα:

  • Αύριο, Παρασκευή:

- Στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς, στις 8.30 μ.μ., η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στην Παιδεία και τον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Θα μιλήσει ο Κώστας Μυτιληνιού, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με ερασιτεχνικό συγκρότημα.

  • Το Σάββατο 16/9:

- Στην Αμφισσα, στις 8.30 μ.μ., η εκδήλωση έχει θέμα: «Παιδεία» και θα μιλήσει ο Μίλτος Βακαλόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ θα συμμετάσχει και ερασιτεχνικό μουσικό συγκρότημα.

- Στη Ζάκυνθο, στην πλατεία Σολωμού, στις 8.00 μ.μ., η κεντρική εκδήλωση με θέμα: «Νέες εργασιακές σχέσεις». Περιλαμβάνει πολιτική ομιλία και θα ακολουθήσει λαϊκή βραδιά με ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα.

- Στην παραλία της Ηγουμενίτσας, στις 9 μ.μ., θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, γραμματέας Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει συναυλία με νεανικό ερασιτεχνικό συγκρότημα.

- Στο Μεσολόγγι, στην πλατεία Δημαρχείου, στις 9 μ.μ., θα μιλήσει η Ελένη Γεροπαναγιώτη, γραμματέας ΝΣ Μεσολογγίου της ΚΝΕ, και θα ακολουθήσει συναυλία από τοπικό μουσικό συγκρότημα.

- Στο Μενίδι Αττικής, στον καταυλισμό Λαθέα Β΄, στις 8.30 μ.μ., εκδήλωση με θέμα τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού ένα χρόνο μετά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα ανοίγει τις πύλες του στον Πειραιά (2009-07-03 00:00:00.0)
Στα «κόκκινα» το Αλκαζάρ (2004-09-11 00:00:00.0)
«Ταξιδεύει» σ' όλη την Ελλάδα (2002-09-06 00:00:00.0)
Οι αυριανές εκδηλώσεις (2001-09-06 00:00:00.0)
Δεκάδες εκδηλώσεις κορύφωσης (2000-09-10 00:00:00.0)
Διήμερα κορύφωσης των φεστιβαλικών συναντήσεων (2000-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ