Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΕΚ
Εκπτώσεις στα δάνεια για ακίνητα

Τις δυνατότητες των δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας,να απελευθερώσουν τα ακίνητά τους από κάθε υποθήκη, πληρώνοντας τη μισή οφειλή τους, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σύμφωνα, με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι δικαιούχοι που τους έχει παραχωρηθεί κατοικία από τον ΟΕΚ και έχει εκδοθεί το οριστικό παραχωρητήριο μέχρι τις 26/8/99, μπορούν να εξοφλήσουν εφάπαξ την αξία του ακινήτου, με έκπτωση 40%, αν υποβάλουν αίτηση, μέχρι τις 26/8/2000. Οι δικαιούχοι, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να επωφεληθούν της έκπτωσης μέσα σε πέντε χρόνια από την έκδοση παραχωρητηρίου. Ακόμη, οι δικαιούχοι που έχουν λάβει δάνειο, για αγορά ή ανέγερση κατοικίας από το δανειοδοτικό πρόγραμμα του οργανισμού ΕΣΑΚ, μέχρι τις 31/12/96, μπορούν να προεξοφλήσουν το υπόλοιπο ποσό του δανείου, με έκπτωση 40% αν υποβάλουν αίτηση, μέχρι τις 26/8/2001.

Οι δικαιούχοι που πήραν δάνειο από το παραπάνω πρόγραμμα μετά την 1/1/97, θα έχουν έκπτωση 40%, αν υποβάλουν αίτηση σε δύο χρόνια μετά την υπογραφή τη σύμβασης του δανείου και πριν περάσουν πέντε χρόνια από την ημερομηνία αυτή. Τέλος, οι δικαιούχοι που έχουν πάρει δάνειο για αποπεράτωση, επισκευή, επέκταση και αναμόρφωση κατοικίας, αποκλειστικά από τον ΟΕΚ, μέχρι τις 26/8/99, μπορούν να εξοφλήσουν εφάπαξ, με έκπτωση 50%, το ληξιπρόθεσμο και το μη ληξιπρόθεσμο ποσό του δανείου, αν υποβάλουν αίτηση, μέχρι τις 26/2/2000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ