Τρίτη 15 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Διώξεις και απειλές προς εκπαιδευτικούς

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παρέπεμψε πρόσφατα η Πρυτανεία του ιδρύματος έναν καθηγητή του πανεπιστημίου, επειδή έκανε δημόσια κριτική (μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης) στην πρυτανική αρχή.

Σχολιάζοντας το παραπάνω περιστατικό, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έκανε λόγο για προσπάθεια φίμωσης και πρακτικές που υιοθετεί η Πρυτανεία ώστε να περνάει αγόγγυστα και χωρίς αντίδραση η πολιτική υποβάθμισης και απαξίωσης του δημόσιου πανεπιστημίου. Ο εκπρόσωπος της ΔΗΠΑΚ ανέφερε ότι έχουν διαταχθεί και άλλες φορές ΕΔΕ με χαρακτήρα δίωξης εκπαιδευτικών.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καταγγέλλει «την ομηρία καθηγητών μέσα από ΕΔΕ που κρατιούνται σε εκκρεμότητα, τις απειλές που εκτοξεύτηκαν προς τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου στη Σύγκλητο και την παραπομπή μελών ΔΕΠ στο Πειθαρχικό γιατί τόλμησαν να εκφράσουν τη γνώμη τους δημόσια». Πραγματοποιεί δε στάση εργασίας αύριο, Τετάρτη, (10 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ.) και παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία την ίδια μέρα στις 11 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ