Τρίτη 15 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 22 ΓΕΝΑΡΗ
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες

Σήμερα η πρώτη από τις κεντρικές εκδηλώσεις στην Αθήνα. Καθημερινές εξορμήσεις στους τόπους δουλιάς

Με ακόμα μεγαλύτερη απαιτητικότητα και με συγκεκριμένο σχέδιο, τα ταξικά συνδικάτα μπαίνουν στην τελική ευθεία για τα περιφερειακά συλλαλητήρια στις 22 Γενάρη και την απεργιακή κλιμάκωση της πάλης, με αιχμή την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο έχει οριστεί για τις 6 μ.μ., στην Ομόνοια. Εκεί θα βρεθούν κι οι εργαζόμενοι του Πειραιά, όπου κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνουν με αποφάσεις τους το Συνδικάτο Μετάλλου, η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών, τα Σωματεία Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Καραβομαραγκών, τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Επισιτισμού Τουρισμού, ο Σύνδεσμος Εργαζομένων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων, το Σωματείο εργαζομένων στα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και άλλα.

Στο συλλαλητήριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στις 6 μ.μ., στο Λιμάνι, θα συμμετέχουν, επίσης, οι εργαζόμενοι από τη Χαλκιδική, τις Σέρρες, την Ημαθία, την Πιερία, το Κιλκίς και την Πέλλα.

Να δώσουν συνέχεια στον αγώνα τους, συμμετέχοντας μαζικά και αποφασιστικά στο συλλαλητήριο, κάλεσαν χτες το απόγευμα τους εργαζόμενους του πολυκαταστήματος «Νότος Γκάλερι», ο Φώτης Βαρδής, στέλεχος του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Με την ανακοίνωση στο χέρι, οι συνδικαλιστές περιόδευσαν σε όλους τους ορόφους του πολυκαταστήματος και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους, που στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες. Στην αγωνία και τα ερωτήματα για τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, οι συνδικαλιστές υπογράμμισαν ότι μόνο οι εργαζόμενοι με τη συσπείρωση και τον αγώνα τους μπορούν να βάλουν φρένο, να επιβάλουν ασφαλιστικό σύστημα και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές τους ανάγκες.

Εκδηλώσεις - περιοδείες

Από τη χτεσινή περιοδεία στα «Νότος Γκάλερι»
Από τη χτεσινή περιοδεία στα «Νότος Γκάλερι»
Σήμερα το απόγευμα, στις 6.30 μ.μ., οι Γραμματείες Γυναικών και Νέων του ΠΑΜΕ και η Επιτροπή Αγώνα Ιλίου καλούν σε συζήτηση, με θέμα «Η οργάνωση της πάλης ενάντια στην ακρίβεια και η διεκδίκηση των σύγχρονων αιτημάτων της εργατικής τάξης για το εισόδημα», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ιλίου.

Ανάμεσα σε άλλες, τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι εξής κεντρικές εξορμήσεις:

  • Σήμερα Τρίτη, ο Γιώργος Μπουλούγαρης, στα ΛΙΝΤΛ στη Μεταμόρφωση.
  • Τετάρτη 16/1, ο Βασίλης Πετρόπουλος, στους εργαζόμενους του Δήμου Καλλιθέας.
  • Πέμπτη 17/1, το Συνδικάτο Οικοδόμων και η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του ΠΑΜΕ στο εργοτάξιο της συμβολής των οδών Κηφισού και Πειραιώς.

Επίσης, σήμερα, εξορμήσεις θα γίνουν σε: Προαστιακό (Ταύρος), Μετρό (Περιστέρι), Αμστελ, Κατσέλης, καταστήματα Μεταμόρφωσης - Καλλιθέας, ΒΑΚΕΝΧΟΥΤ, ΚΟΝΕ, ιδιωτικό γυμναστήριο Overall (Αλιμος), Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Ο Πλάτων» (Νίκαια), Δημοτικό Κολυμβητήριο Αγίων Αναργύρων, ιδιωτικά γυμναστήρια «Joe Weider» (Περιστέρι), ξενοδοχείο «Ακροπόλ» (Ομόνοια), BSB, HAPPENING, MADE, ΤΣΙΦ, ΚΟΡΑΚΙΔΗΣ, LINE, MOTIVO, ΒΙΕΜΕΤ, ΕΒΕΛ, ΕΥΡΩΚΑΜΠΤΙΚΗ, ΘΕΡΜΟΣΟΛ, επιχειρήσεις επισιτισμού-τουρισμού (Κολωνάκι).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συσκέψεις - συνεδριάσεις σωματείων (2016-09-03 00:00:00.0)
Οι προσυγκεντρώσεις για το Σύνταγμα (2013-07-07 00:00:00.0)
Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας (2011-09-09 00:00:00.0)
Ούτε λεπτό για χάσιμο (2007-02-28 00:00:00.0)
Ξανά χτες στο δρόμο (2005-07-19 00:00:00.0)
Στους τόπους δουλιάς οργανώνεται η απεργία (2002-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ