Κυριακή 20 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι... «έμποροι» του Δήμου Αθηναίων

Τι είναι η «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων; «Είναι ένας πολυχώρος, με στόχο τα κέρδη και τα έσοδα»! Αυτό ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Οργανισμού «Τεχνόπολις», Φ. Ιγνατίου, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα, απαντώντας στην αντίδραση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) (που διοργανώνει την έκθεση «Εικόνα - Χώρος - Δράση 2» στην «Τεχνόπολη») καθώς και της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», για το γεγονός ότι την ημέρα των εγκαινίων της μεγαλύτερης έκθεσης νέων εικαστικών, ο Δήμος παραχώρησε το χώρο και στην αυτοκινητοβιομηχανία «Φίατ» για τα εγκαίνια δικής της έκθεσης!

Είναι μια απάντηση και μια πράξη πλήρως ενταγμένη στη στρατηγική εμπορευματοποίησης του πολιτισμού που, εν προκειμένω, υπονομεύει την εικαστική έκθεση. Διότι, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΕΕΤΕ, η παραχώρηση στη ΦΙΑΤ «κόβει στα δύο το τμήμα της αυλής μέσα στο οποίο αντικειμενικά θα κινούνται οι επισκέπτες της έκθεσης του ΕΕΤΕ», ενώ, «αλλοιώνει τη φυσιογνωμία» της «εφόσον θα δημιουργείται σύγχυση στο κοινό για τη σχέση της έκθεσης» του ΕΕΤΕ «με την εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανία». «Η Τεχνόπολη, σύμφωνα με το λόγο για τον οποίον δημιουργήθηκε, είναι χώρος πολιτιστικός και αυτός ο χαρακτήρας της θα πρέπει να περιφρουρηθεί» λένε οι εικαστικοί.

Ομως ο Δήμος Αθηναίων στέλνει το «μήνυμα», ότι ο πολιτιστικός χαρακτήρας της «Τεχνόπολης» αποτελεί πλέον παρελθόν και, άρα, ουσιαστικά, «όποιος πληρώνει, παίρνει»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ