Τρίτη 15 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Σταθερά στο στόχαστρο οι γυναίκες

Συνάντηση με βουλευτίνες της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. είχε χτες η υπουργός Απασχόλησης

Σταθερή στην αμφισβήτηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γυναικών και προπαντός των μητέρων παραμένει η κυβέρνηση. Αυτό επιβεβαιώνει και η χτεσινή συνάντηση της υπουργού Απασχόλησης Φάνης Πάλλη - Πετραλιά με βουλευτίνες της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., στην οποία εξετάστηκε το καθεστώς της συνταξιοδότησης των γυναικών.

«Ηρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε πολιτικές, νομοθετήματα και μέτρα με στόχο τη συμφιλίωση του επαγγελματικού και του οικογενειακού βίου» δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης η υπουργός Απασχόλησης κάνοντας σαφές ότι η κυβέρνηση επιμένει στα σχέδιά της. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις των κυβερνητικών στελεχών, η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων των εργαζόμενων μητέρων με ανήλικο παιδί και την αντικατάστασή τους από πλασματικό χρόνο ασφάλισης ο οποίος θα φτάνει τα πέντε χρόνια μόνο στην περίπτωση της τρίτεκνης γυναίκας.

Αγνωστό παραμένει ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησης για τις εργαζόμενες γυναίκες που δεν έχουν ανήλικο παιδί, αλλά έχοντας θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης μπορούν να αποχωρήσουν νωρίτερα με μειωμένη σύνταξη. Η δήλωση μάλιστα της βουλευτίνας της ΝΔ Κ. Παπακώστα ότι «υπάρχουν δικαιώματα σε αχρηστία» φωτογραφίζει ακριβώς αυτή την κατηγορία εργαζόμενων γυναικών αλλά και τις προθέσεις της κυβέρνησης. Οπως καθαρές είναι οι αντιασφαλιστικές προθέσεις της και στην περίπτωση των εργαζόμενων γυναικών στο δημόσιο αφού η Φ. Πιπιλή έκρινε σκόπιμο μετά τη συνάντηση να δηλώσει ότι «οι πιο βολεμένες (σ.σ. εργαζόμενες) είναι στο δημόσιο...».

Σήμερα, εξάλλου, σε συνέχεια του «κοινωνικού διαλόγου», η υπουργός Απασχόλησης θα συναντηθεί με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ