Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Σημαντική επιτυχία της «Ταξικής Ενότητας»

Την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο ΔΣ  κατέχουν οι ταξικές δυνάμεις

Μεγάλη επιτυχία στο Εκολογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, που έγινε το Σαββατοκύριακο, σημείωσαν οι δυνάμεις της « Ταξικής Ενότητας», που υποστηρίχτηκε από την ΕΣΑΚ. Εξασφάλισε, για άλλη μια φορά, την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο ΔΣ και την έγκριση από το συνέδριο του απολογισμού δράσης της απερχόμενης διοίκησης και του προγράμματος δράσης, που κινούνται σε ταξική, αγωνιστική κατεύθυνση.

Από τους 49 αντιπροσώπους που ψήφισαν στο συνέδριο, η « Ταξική Ενότητα» πήρε 26 ψήφους, ποσοστό 53% και κατέλαβε 8 έδρες στο ΔΣ, η ΔΑΚΕ πήρε 20 ψήφους (40,8%) και 6 έδρες στο ΔΣ και η ΠΑΣΚΕ πήρε 3 ψήφους και 1 έδρα στο ΔΣ.

Η επιτυχία της «Ταξικής Ενότητας» αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, μιας και πριν το Συνέδριο υπήρξαν συντονισμένες προσπάθειες για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο Εργατικό Κέντρο, πιέσεις και εκβιασμοί στους αντιπροσώπους. Ωστόσο, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις κατόρθωσαν να πείσουν τη μεγάλη πλειοψηφία του συνεδρίου να ψηφίσει το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης και να απορρίψει εκείνες τις δυνάμεις που ήθελαν να το οδηγήσουν στην αδράνεια, τη συναίνεση και την υποταγή στις πολιτικές της ΕΕ.

Το Συνέδριο του ΕΚΝ, που δραστηριοποιείται με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, υιοθέτησε τη θέση του ΠΑΜΕ, για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καθώς και τις προτάσεις για την ανεργία και τα μέτρα προστασίας των ανέργων.

Ο πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης, Χρήστος Τρεμπελής, δήλωσε στο «Ρ» ότι τα αποτελέσματα του συνεδρίου ήταν πολύ θετικά. «Η επιτυχία της "Ταξικής Ενότητας" ήταν σημαντική και αυτή η επιτυχία ανοίγει προοπτικές για μαχητικές εργατικές διεκδικήσεις στην περιοχή της Νάουσας την επόμενη περίοδο, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η ανεργία στην περιοχή ξεπερνά το 50%».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ