Πέμπτη 17 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ενιαία η πάλη για τα συλλαλητήρια και την απεργία

Συναγερμός σε όλη τη χώρα για την οργάνωση της απάντησης της εργατικής τάξης στην ολομέτωπη επίθεση και στη δυσωδία που αναδίνει η κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική

Μέσα σε ένα κλίμα γενικευμένης αγανάκτησης για τη σήψη και τη δυσωδία που αναδίνει σε όλα τα επίπεδα η κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και με δεδομένη την ένταση της επιθετικότητας κυβέρνησης - κεφαλαίου στα μέτωπα της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Συλλογικών Συμβάσεων, οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα εντείνουν τις περιοδείες και τις εξορμήσεις, δίνοντας ενιαία τη μάχη για την επιτυχία των περιφερειακών συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στις 22 Γενάρη και της πανεργατικής απεργίας που αποφασίστηκε για τις 13 Φλεβάρη.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο έχει οριστεί για τις 6 μ.μ., στην Ομόνοια (συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Πειραιά και της Αττικής).

Σήμερα, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα, συνδικαλιστών και εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής διοργανώνει σύσκεψη στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα των Λογιστών (Κάνιγγος 27). Σήμερα, επίσης, περιοδείες θα γίνουν στους παρακάτω τόπους δουλιάς στην Αθήνα: Πιάτσα οικοδόμων (πλ. Εθνικής Αντίστασης), Παυλίδης, καταστήματα Ερμού - Αιόλου - Ευαγγελιστρίας, ΠΛΑΙΣΙΟ, Ακρόπολη, Βενέτης, ΕΒΓΑ, Αθλητικά Κέντρα Κορυδαλλού, Κολυμβητήρια Πετρούπολης - Αργυρούπολης - Ηλιούπολης, Μετροπόλιταν, ΣΒΑΜΠΕ, Ζογόπουλος, Βικτώρια, Εδραση, Αμπέλα Κέτερινγκ, καταστήματα Πλάκας. Επίσης σήμερα, το Συνδικάτο Οικοδόμων κι η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του ΠΑΜΕ στο εργοτάξιο της συμβολής των οδών Κηφισού και Πειραιώς.

Παράλληλα με τα σωματεία, εξορμήσεις και συσκέψεις στις συνοικίες διοργανώνουν και οι Επιτροπές Αγώνα Φορέων. Στο Γαλάτσι, η Επιτροπή διοργανώνει σύσκεψη σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, με ομιλήτρια την Αλεξάνδρα Μπαλλού. Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Φορέων και εκλεγμένων συνδικαλιστών Ζωγράφου (Παράρτημα Οικοδόμων, Συνταξιούχοι ΙΚΑ, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων, Ζωγραφιώτικο Κίνημα Ειρήνης, Αντιστασιακοί, Βασίλης Αλεξανδράτος - πρόεδρος του Συλλόγου ΕΒΕ Ζωγράφου, Σάσα Πάλμου - εκλεγμένη στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου) καλεί σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ ολοκληρώνονται αύριο με τη συζήτηση που διοργανώνει η Γραμματεία Υγιεινής και Ασφάλειας του ΠΑΜΕ και τα Παραρτήματα των ταξικών Συνδικάτων στην Καλλιθέα, με θέμα «Εργατικά ατυχήματα, Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα: Οι θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος», στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Καλλιθέας. Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας.

Σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά

Πυρετωδώς δουλεύουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Την Τρίτη έγινε σύσκεψη της Γραμματείας Σερρών και χθες της Πιερίας. Στη Θεσσαλονίκη, το ΠΑΜΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό να συμμετέχει στο συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. στο Λιμάνι και να στείλει ξεκάθαρο και ισχυρό μήνυμα αντίστασης στην αντιασφαλιστική επίθεση και στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Σήμερα κεντρικές εξορμήσεις θα γίνουν στις υπηρεσίες της ΔΕΗ σε Αγίου Δημητρίου και Μητροπόλεως.

Στο μεταξύ, πληθαίνουν καθημερινά τα σωματεία που αποφασίζουν και ανακοινώνουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Στον κατάλογο προστίθενται τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και «Γ. Παπανικολάου». Επίσης, η Περιφερειακή Ενωση Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών. Ενώ σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Θεσσαλονίκης των Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Δεμένη με τα συλλαλητήρια και την απεργία είναι η μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και στον Πειραιά, όπου οι εξορμήσεις είναι καθημερινές. Με παρεμβάσεις στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά της αγωνιστικής παράταξης ΔΕΣΚ, αλλά και στην ΠΝΟ από τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, οι ταξικές δυνάμεις απαιτούν να παρθούν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ