Σάββατο 19 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Επιλογές
Αφιέρωμα στον Σ. Χρήστου

«Παλιά Αθήνα», έργο του Σ. Χρήστου
«Παλιά Αθήνα», έργο του Σ. Χρήστου
Εκδήλωση αφιερωμένη στον ζωγράφο Σοφοκλή Χρήστου διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Δήμου Αγίας Παρασκευής και το Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου. Στο Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου (Γαρηττού 53, Χαλάνδρι) στις 21/1 (8μ.μ.) εγκαινιάζεται μεγάλη έκθεση έργων του σημαντικού δημιουργού.

Ο Σοφοκλής Χρήστου γεννήθηκε το 1932 στο Θησείο. Το 1944, αρνούμενος να υπακούσει σε γερμανικά προστάγματα, έχασε από χειροβομβίδα τα χέρια του και το ένα του μάτι, ενώ το σώμα του γέμισε θραύσματα. Παρ' όλα αυτά, τέλειωσε τη Σχολή Καλών Τεχνών, με δασκάλους τους Παρθένη, Αργυρό, Γεωργιάδη, Παπαλουκά, Μόραλη κ.ά. και κατάφερε να έχει μια μεγάλη καλλιτεχνική πορεία. Τα έργα του είναι εμπνευσμένα από το αστικό τοπίο, τη φύση και την καθημερινότητα του ανθρώπου. Μέχρι σήμερα, ο Σοφοκλής Χρήστου παρουσίασε δημιουργίες του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, και έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις και βραβεία.

Στα εγκαίνια θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έργα των Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, με τον Βασίλη Λέκκα, τον συνθέτη Γιάννη Σπάθα και πενταμελές μουσικό σύνολο. Είσοδος ελεύθερη. Διάρκεια έκθεσης έως 31/1. Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή (10π.μ. - 5μ.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ