Τρίτη 22 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Νέα προσχήματα επιθετικότητας

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Ολα τα μέσα στο παιχνίδι υπονόμευσης και απομόνωσης της Βενεζουέλας βάζουν οι ΗΠΑ, επαναφέροντας το χαρτί των ναρκωτικών, που, δοθείσης της ευκαιρίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για επέμβαση, καθώς ως «μεγάλο διαμεσολαβητή» του εμπορίου κοκαΐνης κατηγόρησε ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Ελέγχου των Ναρκωτικών των ΗΠΑ (ONDCP), Τζον Γουόλτερς, τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες...

Οι απειλητικές αυτές δηλώσεις έγιναν όχι τυχαία κατά τη συνάντηση που είχε ο Γουόλτερς με τον Πρόεδρο της Κολομβίας, Αλβαρο Ουρίμπε. Μάλιστα, ο Γουόλτερς σε δηλώσεις του, σύμφωνα με το Ρόιτερς, τόνισε από την Κολομβία μετά τη συνάντησή του με τον Ουρίμπε ότι η Βενεζουέλα έχει μετατραπεί σε «ασφαλές καταφύγιο» των ναρκεμπόρων που κατασκευάζουν την κοκαΐνη στη γειτονική Κολομβία και χρησιμοποιούν τον ασφαλέστατο δίαυλο της Βενεζουέλας για να διοχετεύσουν τα ναρκωτικά στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες της Ευρώπης κυρίως. Η αντίδραση της Βενεζουέλας ήταν άμεση, καταδικάζοντας τις απαράδεκτες δηλώσεις.

Σε ένα άλλο επίπεδο, ο Τσάβες από την εκπομπή του Αλό Πρεζιντέντε ασχολήθηκε με το πολύ σοβαρό ζήτημα της εξασφάλισης της επάρκειας της αγοράς τροφίμων, δεδομένων των πολύ σοβαρών προβλημάτων που εγείρουν τεχνηέντως οι διάφορες εταιρείες και οι μεγαλοπαραγωγοί. Μάλιστα, ο Πρόεδρος Τσάβες προειδοποίησε τους τσιφλικάδες ότι άμεσα θα απαλλοτριώσει τις φάρμες σε περίπτωση που δε συμμορφωθούν με το νόμο όσον αφορά το ύψος των τιμών των αγαθών, ειδικά όσον αφορά το ψωμί, τα αυγά, το γάλα και το κρέας, και συνεχίσουν να διοχετεύουν την παραγωγή τους σε άλλες χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ