Τρίτη 22 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
«Θερίζουν» οι βόμβες

ΒΑΓΔΑΤΗ-ΡΑΜΑΝΤΙ.--

Για τρίτη φορά από τις 10 του Γενάρη η αμερικανική αεροπορία βομβάρδισε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα θέσεις δήθεν της ιρακινής πτέρυγας της «Αλ Κάιντα»... Την ίδια στιγμή η σιιτική γιορτή της Ασούρα μετατρέπεται σε λουτρό αίματος.

«Στη διάρκεια της επιδρομής επλήγησαν περίπου 30 στόχοι της "Αλ Κάιντα" στην περιοχή Αραμπ Τζαμπούρ», αναφέρεται στην ανακοίνωση των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων, που διευκρινίζει ότι «εκτοξεύτηκαν τριάντα πέντε βόμβες, συνολικής περιεκτικότητας 9 τόνων εκρηκτικών ενώ μετείχαν αεροσκάφη F-18 και βομβαρδιστικά B-1». Μέχρι στιγμής επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των νεκρών.

Στην Κερμπάλα, στο μεταξύ, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια καθώς περίπου δύο εκατομμύρια προσκυνητές συρρέουν για τη μεγάλη σιιτική γιορτή της Ασούρα. Εκατοντάδες είναι τα θύματα των τελευταίων 4 ημερών, από επιθέσεις μελών σιιτικής αίρεσης εναντίον μελών των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, περιλαμβανομένων και των θυμάτων της αιματοχυσίας της Παρασκευής. Την Κυριακή συνολικά στο Ιράκ σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι και 41 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και δύο Τσέχοι. Χτες, οι αμερικανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι το τελευταίο τετραήμερο σκοτώθηκαν δύο Αμερικανοί στρατιώτες στην επαρχία Ανμπάρ και στο Αραμπ Τζαμπούρ, στις επιχειρήσεις που ακολούθησαν τους βομβαρδισμούς. Τέλος, 15 Ιρακινοί έχασαν χτες τη ζωή τους και 18 τραυματίστηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ