Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ακαδημαϊκός ο Β. Χ. Πετράκος

Τακτικό μέλος στην έδρα Αρχαιολογίας - Επιγραφικής της Ακαδημίας Αθηνών εξελέγη πρόσφατα ο Βασίλειος Πετράκος, γενικός γραμματέας της Αρχαιολογικής Εταιρείας από το 1988 και επίτιμος έφορος Αρχαιοτήτων Αττικής από το 1994, που αποχώρησε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Ως τότε, ο Β. Πετράκος είχε υπηρετήσει στους Δελφούς, στη Σπάρτη, στη Χαλκίδα, στο Αιγαίο, ενώ είχε διατελέσει έφορος Αρχαιοτήτων στην Πάτρα και την Αττική. Από το 1975, διευθύνει την ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντα. Από το 1988 που εκλέγεται στην Αρχαιολογική Εταιρεία, συνέβαλε στην ανάδειξη της επιστημονικής μορφής του ιδρύματος, με τη δημοσίευση ανασκαφών και μελετών και την έκδοση του περιοδικού «Μέντωρ».

Ο ίδιος έχει γράψει μελέτες, αρχαιολογικούς οδηγούς και αναφορές στην ιστορία της Αρχαιολογίας στην Ελλάδα, όπως: «Ο Ωρωπός και το ιερόν του Αμφιαράου», «Δοκίμιο για την αρχαιολογική νομοθεσία», «Η εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία. Η ιστορία των 150 χρόνων της», «Ιδεογραφία της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας», «Τα αρχαία της Ελλάδας κατά τον πόλεμο 1940 - '44», «Ο Μαραθών», «Η περιπέτεια της ελληνικής αρχαιολογίας στο βίο του Χρήστου Καρούζου», «Οι επιγραφές του Ωρωπού», «Ο Δήμος του Ραμνούντος» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ