Τετάρτη 23 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ - ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Ερίζουν για την αγορά του ψωμιού

Με το ψωμί να έχει φτάσει, στην πραγματικότητα, στα δύο ευρώ το κιλό, αρτοποιοί και αρτοβιομήχανοι διαγκωνίζονται για το ποιος από τους δύο πουλάει λιγότερο ακριβό ή καλύτερης ποιότητας ψωμί. Σ' αυτό το πλαίσιο, οι αρτοβιομήχανοι ισχυρίζονται ότι το προψημένο ψωμί που πουλάνε μέσα από τα σούπερ μάρκετ είναι φθηνότερο και κατηγορούν τα αρτοποιεία πως δεν παράγουν τις συσκευασίες που προβλέπει ο νόμος για το φρέσκο ψωμί (δηλαδή, η φραντζόλα του μισού κιλού να είναι πράγματι 500 γραμμάρια και όχι 350). Από την πλευρά τους, οι αρτοποιοί - μέσω της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας - μέμφονται τις αρτοβιομηχανίες για ανάλογες παραβιάσεις της σχετικής νομοθεσίας. Στην πραγματικότητα, και οι μεν και οι δε, αποσιωπούν το γεγονός ότι το ψωμί έτσι κι αλλιώς έχει φτάσει να πωλείται στα 2 ευρώ το κιλό, αφού με τα 80 λεπτά σήμερα πωλούνται φραντζόλες των 350 γραμμαρίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χτες η διοίκηση της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθήνας -Πειραιά και Προαστίων, το κατεψυγμένο ψωμί πωλείται στα σούπερ μάρκετ σε «εξωφρενικά υψηλές τιμές» για την ποιότητα και την ποσότητα που προσφέρει. Οι αρτοποιοί καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι ενώ επιδεικνύει ιδιαίτερη σπουδή στην επιβολή διατάξεων της νομοθεσίας γύρω από την παρασκευή και επισήμανση των προϊόντων άρτου από τους βιοτεχνικούς - οικογενειακούς φούρνους, την ίδια στιγμή είναι εμφανής η ανοχή της απέναντι στα σούπερ μάρκετ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ