Τετάρτη 23 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ: Ο Α.Σ. Αρχανών, ήταν ένας από τους πιο εύρωστους συνεταιρισμούς τη δεκαετία του '80. Με την αντιαγροτική πολιτική των Κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και με την εφαρμογή της ΚΑΠ, ήδη οι δραστηριότητές του έχουν συρρικνωθεί.

Στους εργαζόμενους του Συνεταιρισμού έχει ανακοινωθεί από τη Διοίκηση ότι πρόκειται να γίνουν απολύσεις. Ηδη μεταξύ των εργαζομένων επικρατεί αναβρασμός και ανησυχία. Πολλοί από αυτούς εργάζονται 10, 20, 30 χρόνια. Η τυχόν συρρίκνωσή του θα έχει ολέθριες συνέπειες για τους μικρομεσαίους αγρότες, αλλά και για τους εργαζόμενους.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, Βέρα Νικολαΐδου, Σταύρος Σκοπελίτης και Λίλα Καφαντάρη ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε:

  • Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αρχανών να στηριχτεί και να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.
  • Ολοι οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να εργάζονται με σταθερή και μόνιμη εργασία.

ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ: Βρισκόμαστε στη μέση της σχολικής χρονιάς και τα προβλήματα που αφορούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς παραμένουν οξύτατα. Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής συνεχούς υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης, της αδιοριστίας, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων (ωρομίσθιοι, αναπληρωτές, κλπ.) που εφαρμόζει η κυβέρνηση καθώς και της απαίτησης - στο όνομα της αποδοτικότητας - να μειωθεί το κόστος για την εκπαίδευση. Το πρόβλημα καθίσταται εντονότερο καθώς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι κατά περιοχή Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αρνούνται να διαθέσουν εκπαιδευτικούς και καλούν τους διευθυντές είτε να επιβάλουν υποχρεωτική υπερωριακή διδασκαλία στους εκπαιδευτικούς, καταστρατηγώντας έτσι κάθε έννοια ωραρίου και προγραμματισμού, είτε να καλύψουν τα κενά με τον απαράδεκτο θεσμό του ωρομίσθιου. Σύμφωνα με στοιχεία, μόνο στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά υπάρχουν κενά 1.680 ωρών που «λύνονται» με τους παραπάνω τρόπους.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, Βέρα Νικολαΐδου και Κώστας Αλυσανδράκης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό:

  • Είναι συνολικότερη πολιτική επιλογή του υπουργείου να επιβάλει υποχρεωτική υπερωριακή διδασκαλία στα σχολεία;
  • Τι κενά υπάρχουν στο σύνολο της επικράτειας και πώς λύνονται εν μέσω σχολικής χρονιάς;
  • Προτίθεται η κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα των κενών από τη ρίζα του, καταργώντας τους θεσμούς του αναπληρωτή και ωρομίσθιου και καλύπτοντας τις ανάγκες μέσα από μια σύγχρονη και αναβαθμισμένη επετηρίδα;

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Απλήρωτοι από τις 8 Νοεμβρίου οπότε και προσλήφθηκαν, παραμένουν μέχρι σήμερα 33 καθηγητές στο Νομό Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου το ΥΠΕΠΘ εξέδωσε την Υπουργική Απόφαση 24684/14-12-2007 με την υπόδειξη να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία πληρωμής των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι προσλήφθηκαν με την Υπουργική Απόφαση 126395/Δ2/07-11-2007. Η απόφαση αυτή έφτασε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και πρωτοκολλήθηκε στις 4-1-2008 (20 μέρες αργότερα δηλαδή). Από τότε, ενώ η αρμόδια υπηρεσία ενημέρωνε τους αναπληρωτές ότι η πληρωμή τους είναι ζήτημα ημερών, οι εργαζόμενοι δεν έχουν ακόμη πληρωθεί. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η πληρωμή μάλλον θα γίνει (;;) την άλλη βδομάδα (20 - 25 Ιανουαρίου), δηλαδή 2 μήνες και 15 μέρες μετά την πρόσληψη.

Οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, ήρθαν στα μέσα της χρονιάς, αφήνοντας πίσω δουλειές και οικογένειες, αντιμετώπισαν μόνοι τους όλα τα έξοδα της εγκατάστασης και της διαμονής, πέρασαν τις γιορτές χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ και αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρές οικονομικές δυσκολίες καθώς έμειναν και όλο σχεδόν τον Ιανουάριο απλήρωτοι. Οι συνάδελφοι μπήκαν με όρεξη στην τάξη παρά τις οικονομικές δυσκολίες, αλλά και η αντοχή έχει τα όριά της.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Βέρα Νικολαΐδου και Γιώργος Μαυρίκος ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό τι προτίθεται να πράξει για να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι, και να εξακολουθήσει κανονικά η πληρωμή τους κάθε μήνα, για να συνεχίσουν το λειτούργημά τους απερίσκεπτα.

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΟΥΡΝΩΝ: Οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, Βέρα Νικολαΐδου, Σταύρος Σκοπελίτης και Λίλα Καφαντάρη ΚΑΛΟΥΝ τον Υπουργό Ανάπτυξης να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο κανονισμός της Βουλής:

  • Το υπ' αριθμόν 289 έγγραφο καταγραφής της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηρακλείου Κρήτης, που αφορά το ακίνητο της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών.
  • Αντίγραφο της απόφασης σύμφωνα με την οποία το εν λόγω ακίνητο μεταβιβάζεται στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ).
  • Αντίγραφο του εγγράφου που καθορίζει την ιδιοκτησία του ακινήτου επί της επαρχιακής οδού Κοκκίνη Χάνι - Ανώπολης, όπου είχαν εγκατασταθεί οι κεραίες επικοινωνίας της πρώην Αμερικάνικης Βάσης.
  • Αντίγραφα των εγγράφων που αποδεικνύουν τη νομιμότητα αλλαγής χρήσης του ως άνω οικοπέδου, σύμφωνα με τα οποία περιήλθαν στην ιδιοκτησία τους και ανοικοδομήθηκαν, το κτίριο του ΟΤΕ, ο Ι. Ναός «Αξιον Εστί» και τα κτίσματα των ιδιωτών.
  • Τα έγγραφα που καθορίζουν το καθεστώς ιδιοκτησίας των γεωτρήσεων σε περιοχή του Δήμου Μαλίων, από τις οποίες υδρευόταν η πρώην Βάση.
  • Τα έγγραφα που καθορίζουν το καθεστώς ιδιοκτησίας του όρους «Έδερι», στο οποίο είχαν εγκαταστήσει οι Αμερικάνοι τα ραντάρ της πρώην Βάσης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ