Τετάρτη 23 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΒΑΜΠΕ»
Μεροκάματο υπό παρακολούθηση

Ζωσμένη από κάμερες η επιχείρηση όπου περιόδευσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης

«Αν θέλει ο εργατόκοσμος μπορεί να αλλάξει κάθε αντεργατικό μέτρο. Πρέπει όμως να αντισταθεί, να βγει στο δρόμο και να παλέψει». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε χτες το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης στους εργαζόμενους της επιχείρησης ηλεκτροτεχνικού υλικού «ΣΒΑΜΠΕ» στο Κορωπί. Μια επιχείρηση όπου η εργοδοσία -όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι - ασκεί τρομοκρατία όχι μόνο με «συστάσεις» προς τους εργάτες να μην έχουν καμία σχέση με το ταξικό Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, αλλά και με την παρακολούθησή τους από καμεροχαφιέδες.

Μέσα στο χώρο εργασίας και πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων έχουν στηθεί κάμερες που παρακολουθούν κάθε τους κίνηση. Με τις ευλογίες της πολιτικής των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η εργοδοσία προσπαθεί να επιβάλλει καθεστώς διαρκούς παρακολούθησης και τρομοκρατίας.

Γι' αυτό, ο βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος περιόδευσε χτες στο εργοστάσιο επικεφαλής αντιπροσωπείας τους Κόμματος και μίλησε με τους εργαζόμενους, τους κάλεσε «να μην αποδεχτούν αυτήν την κατάσταση. Μπορείτε και πρέπει ενωμένοι να διεκδικήσετε από την εργοδοσία να ξηλώσει τις κάμερες και να σπάσετε την τρομοκρατία που θέλει να επιβάλει».

Ταυτόχρονα, τους κάλεσε να συντονίσουν τον αγώνα τους με όλη την εργατική τάξη ενάντια στα αντιασφαλιστικά και αντεργατικά μέτρα. Να βγουν στους δρόμους και να διεκδικήσουν αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις. «Είναι προκλητικό, όπως επισήμανε, ο εργατόκοσμος να καλείται να ζει με μισθούς 600 ευρώ και να αποδεχτεί να βγαίνει στη σύνταξη στα 70 και την ίδια ώρα ακούνε για χορούς εκατομμυρίων!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ