Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ
Με το ΚΚΕ στο μέτωπο της αντεπίθεσης

«Οι νέοι με το ΚΚΕ στο μέτωπο της αντεπίθεσης». Μια μεγάλη κόκκινη «συνάντηση» της νιότης και της ελπίδας για το αύριο πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο του Σπόρτιγκ. Ηταν πολλοί αυτοί που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη πολιτική συγκέντρωση, στην οποία κάλεσε η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας. Κεντρική ομιλήτρια η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ηταν όλοι εκεί το βράδυ του Σαββάτου. Αυτή η νεολαία που βρίσκεται πάντα στην πρώτη τη γραμμή του αγώνα. Αυτή που είπε «όχι» στον μακελάρη των λαών Κλίντον, που καταδίκασε τον βρώμικο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία. Αυτή που διαδηλώνει μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα. Αυτή η νεολαία που λέει «όχι» στις αντιδημοκρατικές, αυταρχικές απαγορεύσεις που προσπαθούν να γυρίσουν τον τόπο και το λαό σε άλλες μαύρες εποχές. Αυτή η νεολαία που αγωνίζεται για όλα αυτά που της ανήκουν και της τα στερεί με βάναυσο τρόπο αυτή η αντιλαϊκή πολιτική.

Ηταν ένας ζωντανός διάλογος του πιο παλιού και συνάμα του πιο νέου κόμματος της πατρίδας μας με τη νεολαία της Αθήνας και του Πειραιά, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των σύγχρονων αγώνων. Ενας διάλογος πλούσια παιδαγωγικός και ταυτόχρονα λιτός και χωρίς την ελάχιστη δόση κολακείας προς τους νέους. «Μας γεμίζει περηφάνια η γοργή ανάπτυξη της ΚΝΕ, η ευρύτερη απήχηση της δράσης της στους αγώνες, στο γενικότερο λαϊκό κίνημα», τα λόγια της Αλέκας Παπαρήγα, για να «πέσει» ευθύς το σύνθημα «Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική και τότε και πάντα στην πρώτη τη γραμμή».

Η υπόσχεση για τις μεγάλες μάχες που έρχονται, και οι νέοι κομμουνιστές θα δώσουν με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα στο πλευρό του ΚΚΕ, «επικυρώθηκε» στο κλείσιμο της συγκέντρωσης με τις χιλιάδες υψωμένες γροθιές στο άκουσμα του ηρωικού και ελπιδοφόρου ύμνου της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ