Τετάρτη 23 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το ιερό εμπόρευμα

«Ξύλινες σανίδες, ξεβράστηκαν χθες στις ακτές της Βρετανίας, που έκλεισαν για το κοινό. Οι Αρχές φοβήθηκαν ότι ο κόσμος θα σπεύσει να αρπάξει την ξυλεία που γέμισε τις παραλίες του ανατολικού και δυτικού Σάσεξ. Οι σανίδες που είναι από σκανδιναυικό ξύλο και σε πολύ καλή κατάσταση, αποτελούσαν το φορτίο του ελληνικού φορτηγού πλοίου "Ice Prince" που ναυάγησε εξαιτίας της κακοκαιρίας την περασμένη βδομάδα κοντά στο Ντόρσετ» (η είδηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Τίποτα δεν έχασε το κεφάλαιο

«Μαύρη Δευτέρα χθες για τα χρηματιστήρια του πλανήτη, καθώς οι επενδυτές έχασαν την ψυχραιμία τους και προχώρησαν σε μαζικές επιθετικές ρευστοποιήσεις. Από το Τόκιο και τη Σαγκάη μέχρι την Αθήνα, το Λονδίνο και το Σαν Πάολο οι δείκτες στα χρηματιστήρια κατέγραψαν από τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων δεκαετιών» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Τα κέρδη ζητούν φρέσκο κρέας

«Το 1900 ο κόσμος ζούσε τη χαρά της πρώτης παγκοσμιοποίησης (...) οι εκφραστές της κυρίαρχης πολιτικής τάξης (...) δεν αναγνώριζαν τις εμφανείς ανισότητες (...) λίγο αργότερα η πρώτη εκείνη παγκοσμιοποίηση είχε τελευτήσει τον βίο της πνιγμένη στο αίμα (...) η δεύτερη παγκοσμιοποίηση μετρά ήδη μια εικοσαετία και τα σημάδια κόπωσης είναι πολλά. Η πιστωτική κρίση ξεκίνησε ως ένα μικρό επεισόδιο (...) έφθασε να παρασέρνει σε δίνη κρίσης τις ισχυρότερες τράπεζες του κόσμου εξαιτίας των κυμάτων της ύφεσης που εμφανίζονται στον ορίζοντα. Οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ μοιάζουν εγκλωβισμένες σε δόγματα εξαντλημένα και σε μοντέλα ξεπερασμένα που δεν μπορούν πλέον να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ