Τετάρτη 23 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΕΝ Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
Κατάληψη για την αναβάθμιση των σπουδών

Αποχή από τα μαθήματα και συμβολική κατάληψη της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες από το πρωί οι σπουδαστές. Διεκδικούν αναβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων τους, βελτίωση των κτιριακών υποδομών και ιδιαίτερα των εστιών τους, ενίσχυση και εκσυγχρονισμό των εποπτικών μέσων, των βιβλίων και μονιμοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Στην ΑΕΝ είναι εγγεγραμμένοι 600 σπουδαστές, από τους οποίους περίπου οι 250 είναι οικότροφοι. Διαμένουν σε θαλάμους των 8, 10 και 12 ατόμων. Εξαιτίας της έλλειψης χώρων, θάλαμοι έχουν μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας. Η υποχρηματοδότηση της ΑΕΝ είναι μόνιμη τα τελευταία χρόνια. Οι ανάγκες σε εποπτικά μέσα, εργαστήρια κλπ. καλύπτονται με χορηγίες εφοπλιστών.

Συνολικά η ναυτική εκπαίδευση υποβαθμίζεται και απαξιώνεται, στο πλαίσιο των γενικότερων επιλογών και κατευθύνσεων της ΕΕ του κεφαλαίου που στόχο έχουν την παραγωγή φθηνού ναυτεργατικού δυναμικού, με πιστοποιητικά πολλαπλών καθηκόντων, πρόσκαιρες, αναλώσιμες γνώσεις, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα, έρμαια στις αξιώσεις των εφοπλιστών.

Στο πλευρό των σπουδαστών βρέθηκαν χτες το πρωί μέλη της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ. Μετέφεραν τη συμπαράστασή τους και τους κάλεσαν να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, συντονισμένα με το ναυτεργατικό κίνημα, συνολικά με το ταξικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ