Τετάρτη 23 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
Ζητούν αναγνώριση των πτυχίων ως μάστερ

Την αναγνώριση των πτυχίων των Πολυτεχνείων ως μάστερ ζητούν οι πρυτάνεις των δυο Πολυτεχνείων (ΕΜΠ και Κρήτης) και οι κοσμήτορες των πέντε πολυτεχνικών σχολών των πανεπιστημίων ΑΠΘ, ΔΠΘ, Πάτρας, Αιγαίου και Θεσσαλίας. Οι πρυτάνεις και οι κοσμήτορες συναντήθηκαν προχτές και αποφάσισαν να διεκδικήσουν δυναμικά το πάγιο αυτό αίτημά τους, που έχουν θέσει στο παρελθόν και στο υπουργείο Παιδείας, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τα χαρακτηριστικά εκείνα των πολυτεχνικών σπουδών που προβάλλουν για τη διεκδίκηση της ισοτίμησης, όπως επισημαίνει ο πρύτανης του ΕΜΠ, Κ. Μουτζούρης, είναι ότι τα μαθήματα που δίνει ένας μηχανικός στα Πολυτεχνεία για να πάρει πτυχίο είναι 65-67, είναι απαραίτητη η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας διάρκειας ενός εξαμήνου και οι σπουδές διαρκούν πέντε έτη.

Οι πρυτάνεις και οι κοσμήτορες αποφάσισαν να αναγράφουν στα πτυχία που χορηγούν ότι το ίδρυμα τα θεωρεί επιπέδου μάστερ. Η κίνηση αυτή επιδιώκουν να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης, καθώς το κράτος είναι το μόνο αρμόδιο να προχωρήσει στην αναγνώριση των πτυχίων των πολυτεχνείων ως μάστερ.

  • Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας προχωράει σήμερα μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης, ο σύλλογος φοιτητών Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ, για το ζήτημα της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων της Σχολής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ