Τετάρτη 23 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΚΥΜΑ» ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Νέες συλλήψεις προσφύγων

Πάνω από 100 Αφγανοί έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Αθήνα. Οι συλλήψεις θα συνεχιστούν, δηλώνει η αστυνομία!

Δε φτάνει που ζουν σε πρωτόγονες συνθήκες, έχουν να αντιμετωπίσουν τις κατασταλτικές δυνάμεις και τις συλλήψεις με ορατό τον κίνδυνο της απέλασης
Δε φτάνει που ζουν σε πρωτόγονες συνθήκες, έχουν να αντιμετωπίσουν τις κατασταλτικές δυνάμεις και τις συλλήψεις με ορατό τον κίνδυνο της απέλασης
Σε νέες συλλήψεις Αφγανών προσφύγων που ζουν στην Πάτρα, προχώρησε χτες η Αστυνομία η οποία κινείται με βάση το σχέδιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας που προβλέπει τον έλεγχο και την απαγόρευση της εισόδου τους στο λιμάνι, καθώς και στον παραλιακό δρόμο που οδηγεί σε αυτό.

Η επιχείρηση - σκούπα έχει ξεκινήσει από προχτές Δευτέρα και έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα 110 άτομα περίπου, τα οποία μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Αθήνα. Από εκεί - για όσους δεν έχουν κατηγορηθεί για ποινικά αδικήματα - θα κινηθούν οι διαδικασίες απέλασής τους. Οσοι δεν απελαθούν θα αφεθούν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με ανώτερες πηγές της Αστυνομικής Διεύθυνσης, οι διώξεις θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες...«μέχρι η πόλη να βρει την ισορροπία της»! Ακριβώς αυτό επικαλούνται χωρίς ίχνος ντροπής, δείχνοντας έτσι ότι θα συνεχίσουν αδίστακτα το κυνηγητό σε βάρος των προσφύγων. Η λογική της Αστυνομίας ταυτίζεται εκείνη της Νομαρχιακής και Δημοτικής Αρχής που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή της κυβέρνησης της ΝΔ, που τους έχουν καταδικάσει να ζουν σε συνθήκες που δεν αντέχουν ούτε ζώα. Την ίδια στιγμή, τα δουλεμπορικά κυκλώματα δρουν ανενόχλητα και παίζουν με τη ζωή των προσφύγων, εκμεταλλευόμενα την ανάγκη τους να διαφύγουν σε χώρες της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης, για να βρουν ένα μεροκάματο ή να συναντήσουν τους συγγενείς τους.

Αυτή η επιχείρηση της αστυνομίας σε βάρος 2.500 και πλέον Αφγανών προσφύγων, οι οποίοι διαμένουν σε άθλιες συνθήκες μέσα σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς και εγκαταλειμμένα κτίρια της πόλης, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από μαζικούς και λαϊκούς φορείς που καταγγέλλουν το μαζικό διωγμό, τις συλλήψεις και τα μέτρα καταστολής.

Οπως επισημαίνουν, η λύση δε βρίσκεται στην ανάπτυξη των κατασταλτικών μηχανισμών αλλά στην ανάγκη να τους χορηγηθεί τώρα πολιτικό άσυλο, άδεια παραμονής, και να διευκολυνθούν για να μεταβούν στις χώρες προτίμησής τους. Επιπρόσθετα, απαιτούν να δημιουργηθεί οργανωμένος χώρος υποδοχής στην Πάτρα με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής και υγειονομικής περίθαλψης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ