Τετάρτη 23 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΙΓΑ.-- Στην απέλαση Ρώσου διπλωμάτη με τον ισχυρισμό ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια καθώς κατηγορείται για «ενέργειες ασυμβίβαστες με τη διπλωματική θέση του» προχώρησε αργά το βράδυ της Δευτέρας η Λετονία. Η Ρωσία από την πλευρά της έκανε λόγο για εχθρικό μέτρο και απείλησε τη Λετονία με αντίποινα.

ΜΟΣΧΑ.-- Η ρωσική Εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για «παραποίηση υπογραφών» υπέρ του υποψηφίου της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές της 2ας Μαρτίου και πρώην πρωθυπουργού, Μιχαήλ Κασιάνοφ. Η εκπρόσωπός του, Ελενα Ντικούν υποστήριξε πως «πρόκειται για μια πολιτική κρίση».

ΑΓΚΥΡΑ.-- Κρούσμα της γρίπης των πτηνών, με το θανατηφόρο στέλεχος Η5Ν1, ανιχνεύτηκε από το υπουργείο Γεωργίας της Τουρκίας, στο χωριό Σαζ της επαρχίας Τσαϊτζουμά του Ζόνγκουλντακ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, κατά «την καθιερωμένη επιθεώρηση συνεργείων του στις 19/01/2008, ύστερα από καταγγελία, σε δείγματα κοτόπουλων που θεωρήθηκαν ύποπτα, έγιναν αναλύσεις, σύμφωνα με τις οποίες εξακριβώθηκε γρίπη των πτηνών», ακολούθως ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

ΝΤΑΚΑ.-- Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις καθηγητές του Πανεπιστημίου της Ντάκα στο Μπαγκλαντές, που είχαν συλληφθεί και καταδικαστεί σε φυλάκιση, για υποκίνηση των επεισοδίων κατά του καθεστώτος, που ξεκίνησαν από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και γενικεύτηκαν σε όλες σχεδόν τις πόλεις, τον περασμένο Αύγουστο. Κύρια αιτήματα των διαδηλώσεων ο εκδημοκρατισμός της χώρας και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η αποφυλάκιση αποδίδεται στην «κυβερνητική επιείκεια».

ΠΕΚΙΝΟ.-- Δεκάδες προσαγωγές στη Δικαιοσύνη και καταδίκες αξιωματούχων και διευθυντών επιχειρήσεων, πραγματοποιούνται στην Κίνα, αναφορικά με τη μάστιγα των 100.000 θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων που λαμβάνουν χώρα ετησίως. Σύμφωνα με τον Κινέζο υπουργό Εργασίας, Γουάνγκ Γέι, 78 διευθυντές και αξιωματούχοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατες κατηγορίες, ενώ 105 έχουν ήδη τιμωρηθεί.

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.-- Ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ακτογραμμή του Ρίο ντε Τζανέιρο, ανακοίνωσε η «Πετρόμπας». Η εύρεση των κοιτασμάτων «Τζούπιτερ» όπως ονομάστηκαν, ακολουθούν την ανακοίνωση, πριν λίγους μήνες, για την εύρεση τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Τούμπι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ