Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Οι νέοι δε βολεύονται στο γκρίζο της συντήρησης

Από την πλευρά της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Χρυσούλα Αποστόλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και του Γραφείου της Οργάνωσης Αθήνας, τονίζοντας ότι αυτή η συγκέντρωση της ΚΝΕ πραγματοποιείται σε μια περίοδο σοβαρών εξελίξεων και μεγάλων αγώνων. Αγώνων ενάντια στο βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία, ενάντια στην «επίσκεψη» του αρχιμακελάρη των λαών Κλίντον και τις αυταρχικές, αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις που τον συνόδευαν. Και παραπέρα, του μεγαλειώδη αγώνα των μαθητών, που για άλλη μια χρονιά αντιδρούν ενάντια στην κυβερνητική μεταρρύθμιση και στο φασιστικό «ιδιώνυμο» στα σχολεία.

Στους δρόμους αυτών των αγώνων οι νέοι κομμουνιστές συναντήθηκαν με χιλιάδες ακόμα νέους και νέες σε όλη την Ελλάδα και «για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται, είπε η Χ. Αποστόλου, ότι η σημερινή γενιά δεν είναι μια χαμένη γενιά στις αυταπάτες των ευρωπαϊκών ονείρων, στα χρηματιστήρια των αξιών και της συνείδησης, στους δρόμους των ψεύτικων παραδείσων».

Το δυνατό μήνυμα της πολιτικής συγκέντρωσης της ΚΝΕ ήταν ότι «όχι μόνο οι νέοι κομμουνιστές, αλλά πολλοί νέοι δε βολεύονται στο γκρίζο της συντηρητικής πολιτικής, δεν πειθαρχούν στα "ιδιώνυμα", δεν υποτάσσονται στη νέα τάξη πτωμάτων των ιμπεριαλιστών.

Δυναμώνουν την πάλη, πυκνώνουν τις γραμμές του οργανωμένου κινήματος, διεκδικούν τη ζωή που μας ανήκει. Αναζητούν τη διέξοδο, την πολιτική πρόταση, τις ιδέες του τιμημένου ΚΚΕ, του Κόμματος της εργατικής τάξης της πατρίδας μας, πρωτοπόρο σ' όλους τους κοινωνικούς ταξικούς και λαϊκούς αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ