Πέμπτη 24 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΝΕΟΓΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Φονική η πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας

Πλήρωσε με τη ζωή του τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό στο νοσοκομείο του νησιού

Με τη ζωή του πλήρωσε ένα νεογνό τριών μόλις ημερών τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, αποτέλεσμα της πολιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το τραγικό περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης, όταν το νεογνό κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί λόγω αναπνευστικών προβλημάτων από την ιδιωτική κλινική όπου γεννήθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Η επιδείνωση της υγείας του, σε συνδυασμό με την ανυπαρξία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών στο νησί, έκρινε απαραίτητη τη μεταφορά σε αντίστοιχη μονάδα στα Γιάννενα με αεροπλάνο τύπου «Ντακότα» από το ΕΚΑΒ, το οποίο όμως τελικά δεν μπόρεσε να προσγειωθεί έγκαιρα λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα τη μοιραία κατάληξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παραπάνω περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Ανάλογο συμβάν έγινε τον Ιούνη του 2006, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που εγκυμονούσες εξωθούνται να γεννήσουν σε άλλες πόλεις, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα με την κύησή τους!

Το περιστατικό έρχεται να αποτυπώσει με τον πιο τραγικό τρόπο τη γύμνια της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην παροχή υπηρεσιών Υγείας, η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση εκφράζεται τόσο στην ανυπαρξία μονάδας νεογνών στην Κέρκυρα με το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό - και αυτό παρά το ότι λειτουργεί μαιευτική κλινική - όσο και στην απουσία ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού συστήματος μεταφοράς, με επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας και επισημαίνει την προκλητική στάση τοπικών εκπροσώπων της ΝΔ που προσπαθούν να συγκαλύψουν αυτήν την εγκληματική πολιτική. Καταλήγοντας, καλεί τους εργαζόμενους και το λαό του νησιού να απεγκλωβιστούν από την «ανθυγιεινή πολιτική» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να διεκδικήσουν αναβαθμισμένες και δημόσιες υπηρεσίες Υγείας μέσα από ένα αποκλειστικά και δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ