Πέμπτη 24 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανησυχίες κι ευθύνες...

Το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων θυμήθηκε η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ). Κατά τη συνάντηση που είχε η Εκτελεστική Επιτροπή του οργάνου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, Δ. Καλογερόπουλος, εξέφρασε την ανησυχία του για το θέμα, αλλά προσπέρασε τις ευθύνες. Ευθύνες που ξεκινούν από την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που με την ανοχή έως και συνηγορία των προσκείμενων σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ ηγεσιών των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, καλλιέργησαν το αδιέξοδο για να προχωρήσουν σιγά σιγά και μεθοδικά άλλες λύσεις. Λύσεις που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση μέρους ή του συνόλου της διαχείρισης των απορριμμάτων και την προώθηση άλλων τρόπων επεξεργασίας που λανσάρει το ιδιωτικό κεφάλαιο, όπως αυτή της καύσης. Θυμίζουμε μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έγινε για λογαριασμό της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), με την οποία προκρίνεται η καύση ως προσφορότερη μέθοδος για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Η ΤΕΔΚΝΑ γνωρίζει εδώ και χρόνια την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη χωματερή Ανω Λιοσίων. Οχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να προωθηθούν τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες που να δίνουν λύση στο πρόβλημα, αλλά αντίθετα είτε συναίνεσε είτε σιώπησε σε πολιτικές που θέλουν το Θριάσιο να αποτελεί τη χαβούζα της Αττικής, που ιδιωτικοποιούν την ανακύκλωση και γενικά τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Γιατί, λοιπόν, ανησυχεί η ΤΕΔΚΝΑ; Για το αδιέξοδο στο οποίο συνέβαλε με τις πράξεις της ή τις μη πράξεις; `Η μήπως για την επίσπευση άλλων λύσεων στο πρόβλημα...;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ