Πέμπτη 24 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
«Αγωνιστική» υποδοχή στον υπουργό Παιδείας

Ανεπιθύμητη η πολιτική που ιδιωτικοποιεί τις σπουδές και υποβαθμίζει τα πτυχία ήταν το ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα που έστειλαν φοιτητές και σπουδαστές από τα Γιάννενα στον υπουργό Παιδείας, κατά τη χτεσινή του επίσκεψη στην πόλη. Οι φοιτητές, ανταποκρινόμενοι στις αποφάσεις των ΔΣ πέντε φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου, καθώς και του ΔΣ του ΤΕΙ, επιφύλαξαν στον υπουργό «θερμή υποδοχή». Συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από τη Νομαρχία, όπου η δυναμική τους παρουσία ανάγκασε τον υπουργό να ματαιώσει την προγραμματισμένη συνάντηση με το νομάρχη και να «οχυρωθεί» στην Περιφέρεια Ηπείρου. Μέσα κι έξω απ' το κτίριο υπήρχαν διάσπαρτες αστυνομικές δυνάμεις για να περιφρουρήσουν... την πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Οι φοιτητές έφθασαν έξω από την Περιφέρεια, όπου με συνθήματα διαμήνυσαν ότι ο νόμος - πλαίσιο δε θα εφαρμοστεί και απαίτησαν δωρεάν σπουδές για κάθε φοιτητή.

Εστειλαν σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα στον υπουργό Παιδείας και τους ομοϊδεάτες - οικοδεσπότες του ότι αυτή η αντιεκπαιδευτική πολιτική που στηρίζουν και προωθούν δε θα περάσει, θα ανατραπεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ