Πέμπτη 24 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΜΠ
Απόπειρα για «λοκ άουτ»

Ενα περίεργο παιχνίδι επιχείρησε να παίξει χτες η πρυτανεία του ΕΜΠ, όταν με αφορμή κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας από ομάδα φοιτητών του «αντιεξουσιαστικού» χώρου, έσπευσε να διατάξει ...εκκένωση των κτιρίων και παύση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Συνεδρίασε η Σύγκλητος, η οποία ωστόσο δεν επικύρωσε το «λοκ άουτ», αλλά κάλεσε τους καταληψίες να αποχωρήσουν και αποφάσισε την ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Σήμερα προγραμματίζεται ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Με ανακοίνωσή της η ΠΚΣ καταγγέλλει την πρακτική αυτή, επισημαίνοντας πως «το πρυτανικό συμβούλιο με τη σημερινή σπασμωδική πράξη και χωρίς την έγκριση της Συγκλήτου δημιουργεί πρωτόγνωρο κλίμα όξυνσης και αντιπαράθεσης που δε συμβάλλει στην περιφρούρηση του ασύλου. Αντίθετα δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και για τη συνολική του στάση απέναντι στο νόμο - πλαίσιο».

Ακόμα η ΠΚΣ σημειώνει τη διαφωνία της «και με το πολιτικό σκεπτικό της συγκεκριμένης κατάληψης, καθώς βάζει ξεκομμένα το ζήτημα του ασύλου από τη συνολική επίθεση στην ανώτατη εκπαίδευση, σε μια κρίσιμη περίοδο για την εφαρμογή του νόμου».

Η ΠΚΣ καλεί όλη την πολυτεχνική κοινότητα «σε επαγρύπνηση για την υπεράσπιση του ασύλου που αποτελεί λαϊκό κεκτημένο. Κάνουμε την υπόθεση της μη εφαρμογής του νέου νόμου υπόθεση όλων των φοιτητών, των εργαζομένων, όλου του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ