Πέμπτη 24 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραιτήθηκε ο νομικός σύμβουλος της ΓΣΕΕ

Σε παραίτηση από τη θέση του νομικού συμβούλου της ΓΣΕΕ υποχρεώθηκε χτες ο Χ. Νικολιτσόπουλος, τον οποίο δημοσιεύματα φέρουν αναμεμειγμένο στην υπόθεση Ζαχόπουλου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου «χτες το μεσημέρι ο Χ. Νικολιτσόπουλος επικοινώνησε μαζί του και υπέβαλε προφορικά την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή, προκειμένου, όπως του είπε, "να μην υπάρχει καμιά σκιά" σε ό,τι αφορά τη δική του υπόθεση και την υπερασπιστική του γραμμή και οποιαδήποτε συσχέτιση με τη ΓΣΕΕ...».

Λίγο νωρίτερα, η υπόθεση του νομικού συμβούλου της ΓΣΕΕ είχε γίνει ζήτημα έντονης αντιπαράθεσης στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ, καθώς ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ θέλησε να δικαιολογήσει την απόφαση της πλειοψηφίας να μην απολύσει τον νομικό της σύμβουλο, αλλά απλώς να αναστείλει την εργασιακή σχέση μαζί του, ισχυριζόμενος ότι δεν υπήρχε «σπουδαίος λόγος» για να καταγγελθεί η σύμβασή του.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ ζήτησαν την απόλυσή του, υπογραμμίζοντας ότι προ πολλού είχαν καταγγείλει το ρόλο του συγκεκριμένου δικηγόρου στην υπόθεση των καθαριστριών των δημόσιων σχολείων και γενικότερα των συμβασιούχων. Οπως χαρακτηριστικά τόνισαν, το ΠΑΜΕ - εκτός των άλλων - θεωρεί τη στάση του απέναντι στις καθαρίστριες, το γεγονός δηλαδή πως είχε στηθεί κερδοσκοπικός μηχανισμός σε βάρος τους, ότι είναι «σπουδαίος λόγος» να απολυθεί. Και πρόσθεσαν ότι η πλειοψηφία έχει ευθύνες, γιατί παρά αυτή του τη στάση δεν τον έχει απομακρύνει ακόμα.

Να σημειωθεί ότι έγκαιρα, από το 2002 ακόμα, με επιστολές του προς τη διοίκηση της ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ είχε διατυπώσει σοβαρά ερωτήματα για το ρόλο του συγκεκριμένου δικηγόρου σε υποθέσεις που σχετίζονταν με διεκδικήσεις εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τις πρακτικές δικηγορικού γραφείου (2008-08-07 00:00:00.0)
Ανέστειλε τη συνεργασία με τον Χρ. Νικολιτσόπουλο (2008-01-08 00:00:00.0)
Ανοιξαν τραπεζικοί λογαριασμοί (2005-01-26 00:00:00.0)
Συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (1999-12-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ