Πέμπτη 24 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τους «ξέχασαν» στο υπόγειο!

12 Πακιστανοί πρόσφυγες παραμένουν, επί δυόμισι ολόκληρους μήνες, στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας

«Ξεχασμένοι από το θεό» και εγκαταλειμμένοι από τους ανθρώπους, απελπισμένοι και άρρωστοι - πάσχουν από σοβαρά λοιμώδη νοσήματα - 12 Πακιστανοί πρόσφυγες παραμένουν έγκλειστοι, για δυόμισι ολόκληρους μήνες, στα υπόγεια κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας!

Οι απαράδεκτες συνθήκες κράτησής τους, σε συνδυασμό με τα προβλήματα της υγείας τους, τους έχουν οδηγήσει σε οδυνηρή και τραγική κατάσταση και υπάρχει κίνδυνος, ακόμα και για τη ζωή τους. Κι είναι αυτό ένα ακόμα από τα πολλά ανάλογα κρούσματα, που καταδεικνύουν την απάνθρωπη συμπεριφορά του ελληνικού κράτους προς τους πρόσφυγες, οι οποίοι αναζητούν καταφύγιο στη χώρα μας. Μια συμπεριφορά που είναι απόρροια της σκληρής και ανάλγητης αντιπροσφυγικής πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συντασσόμενες, απόλυτα, με τις γενικότερες κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την «αντιμετώπιση» του «προβλήματος» της λεγόμενης «λαθρομετανάστευσης».

Τη μεταφορά των 12 κρατουμένων σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους κέντρων υποδοχής, όπως, άλλωστε, προβλέπεται γι' αυτές τις περιπτώσεις, ζητά, με ανακοίνωσή της, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Καρδίτσας, η οποία αναφέρεται και στους κινδύνους που εγκυμονούν οι μεταδοτικές αρρώστιες των προσφύγων για τους αστυνομικούς και τους συνοριοφύλακες που έρχονται σε επαφή μαζί τους. Η Ενωση εκφράζει αμφιβολίες αν ελέγχθηκαν ιατρικά οι πρόσφυγες κατά τη σύλληψή τους και υπογραμμίζει ότι «σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι στο μέλλον να δεχτούμε τέτοια συμπτώματα και φαινόμενα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ