Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεύτερος γύρος ανακατατάξεων στη Βουλή

Αλλαγές αναμένονται στα έδρανα της Βουλής και ανακατατάξεις στη σύνθεση των κομμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Εκλογοδικείο) την ερχόμενη Τετάρτη θα προταθεί από τους αρμόδιους εισηγητές η έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρύσας Αράπογλου (Θεσσαλονίκη) και του βουλευτή του Συνασπισμού Θανάση Λεβέντη (υπόλοιπο Αττικής). Ο εισηγητής Θ. Λαφαζάνος θα υποστηρίξει ότι η Χρ. Αράπογλου έχει κώλυμα εκλογιμότητας (άρθρο 56 του Συντάγματος) λόγω σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου με την ΕΡΤ, ενώ για τον Θ. Λεβέντη θα ισχυριστεί ότι δεν παραιτήθηκε ως γιατρός του ΕΣΥ έγκαιρα από διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

Αντίθετα, ο ίδιος εισηγητής θα εισηγηθεί την απόρριψη της ένστασης κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λ. Τζιόλα (Γρεβενά). Επίσης, ο εισηγητής Γ. Κρασσάς θα εισηγηθεί την απόρριψη της ένστασης κατά του βουλευτή της ΝΔ Σπ. Ταλιαδούρου (Καρδίτσα).

Να υπενθυμίσουμε ότι με αποφάσεις του Εκλογοδικείου, που θα δημοσιευτούν την ερχόμενη Τετάρτη, εκπίπτουν του βουλευτικού αξιώματος έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και δύο της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ