Παρασκευή 25 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ «Ρ» - ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
«Σκουριασμένες λογικές»

Ο πρόεδρος του Αστέρα Ζωγράφου και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Γεωργίου μας είπε τη δική του γνώμη για την κατάσταση.

«Η ποδηλασία στη χώρα μας είναι στάσιμη. Και γιατί το λέω αυτό, γιατί ενώ παντού τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες, στη χώρα μας πάμε με βήμα σημειωτόν, οπισθοχωρούμε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είχαμε κάποιες επιτυχίες στα αγωνίσματα Πίστας, με αποτέλεσμα οι κρατικές επιχορηγήσεις να διοχετεύονται στην Πίστα και το αγώνισμα του δρόμου να μείνει πίσω. Η ποδηλασία στηρίζεται στο ποδήλατο του δρόμου, από κει θα βγουν τα ταλέντα που θα στελεχώσουν τα αγωνίσματα της Πίστας και του "Μάουντεν Μπάι". Χωρίς δρόμο δεν υπάρχει ποδηλασία».

-- Πόσα σωματεία ποδηλασίας έχει η χώρα μας;

«Υπάρχουν γύρω στα 70. Ομως, δικαίωμα ψήφου με βάση το νόμο, ο οποίος απαιτεί 70 ενεργούς αθλητές, έχουν γύρω στα 42. Τα πραγματικά ενεργά σωματεία είναι γύρω στα 20. Υπάρχουν αθλητές 40-50 ετών που αγωνίζονται στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Αυτό και μόνο μας λέει ότι δεν υπάρχει υγιή υποδομή».

-- Η Πολιτεία τι σας δίνει;

«Πέρσι επιχορηγήθηκαν από την Πολιτεία γύρω στα 30 σωματεία. Το ποσό ανήλθε στις 250 χιλ. ευρώ. Είχαμε 20 χιλ. ευρώ και η ΓΓΑ μας έδωσε 7 χιλ. ευρώ, τα υπόλοιπα τα βάλαμε από την τσέπη μας».

-- Πώς έχουν τα πράγματα στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο;

«Θέλω να πω ότι το ποδηλατοδρόμιο είναι ένα κόσμημα. Ομως εγώ, σαν σωματείο, για να μπορέσω να γυμνάσω τα παιδιά μου, πρέπει να πληρώσω. Αυτό είναι έξω από κάθε λογική. Πληρώνουμε 70 ευρώ την προπόνηση. Και το πιο αστείο είναι ότι τα Σαββατοκύριακα, που οι αθλητές είναι ελεύθεροι από τα μαθήματά τους, το Ποδηλατοδρόμιο είναι κλειστό. Πέρα από το γεγονός ότι τις ημέρες που μπορούμε και κάνουμε προπονήσεις δεν υπάρχει ιατρικό προσωπικό, αν χτυπήσει κάποιος ποδηλάτης, που στην Πίστα αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο, ποιος θα τον κοιτάξει; Εγώ, ο οποίος δίνω τη ζωή μου για το άθλημα; Ποια είναι η συμπαράσταση της Πολιτείας; Η κ. Πετραλιά τότε είχε πει ανοιχτά στάδια, πού είναι αυτά; Η Ομοσπονδία για τη χρήση του Ποδηλατοδρομίου πληρώνει πάνω από 250 χιλ. ευρώ το χρόνο. Αυτά τα χρήματα της τα δίνει η ΓΓΑ, τα οποία τα ξαναεπιστρέφει πάλι πίσω. Σχιζοφρενικές καταστάσεις».

-- Δηλαδή τα πάντα στηρίζονται στην τρέλα κάποιων ανθρώπων;

«Δυστυχώς σαν λαός, παρόλο που κάναμε και Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν έχουμε αθλητική παιδεία, όλα από κει ξεκινάνε. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Είχαμε αγώνες στην Κρήτη, στην επιστροφή δε μας άφησαν να βάλουμε τα ποδήλατα στο Μετρό για να τα ανεβάσουμε στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις. Εγιναν τεράστιες προσπάθειες για να πετύχουμε να μπαίνουν στο τελευταίο βαγόνι. Πού είναι οι μελέτες που θα διευκόλυναν το ποδήλατο σαν μεταφορικό μέσο;».


Ν. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρυσή... τορπίλη ο Παπαστάμος (2019-08-27 00:00:00.0)
Συγχαρητήρια σε Χανιώτες αθλητές (2019-07-17 00:00:00.0)
«Ιστορία μου... αμαρτία μου» (2013-07-26 00:00:00.0)
«Χρηματοδότες οι αθλητές και γονείς» (2008-01-18 00:00:00.0)
Στην αντεπίθεση η αντιπολίτευση (1999-05-22 00:00:00.0)
"Φωτιά" στην πίστα (1997-07-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ