Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Περιπετειώδης η προεκλογική περιοδεία του Κοστούνιτσα...

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-

Αδοξο τέλος είχε η σύντομη περιοδεία του Βόγισλαβ Κοστούνιτσα, υποψηφίου της αντιπολίτευσης στις ομοσπονδιακές προεδρικές εκλογές της 24ης Σεπτέμβρη, σε σερβοκατοικούμενες περιοχές του Κοσσυφοπεδίου. Στην πόλη Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του, υποστηριχτές του Γιουγκοσλάβου Προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς υποδέχτηκαν τόσο τον ίδιο όσο και τη συνοδεία του με πέτρες, αυγά και ντομάτες. Ο ίδιος ο Κοστούνιτσα τραυματίστηκε ελαφρά στον κρόταφο και απομακρύνθηκε.

Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η αφορμή που άναψε τα αίματα των κατοίκων του σερβικού τμήματος της Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα ήταν εκείνο το μέρος της ομιλίας του Κοστούνιτσα που αναφερόταν στις ευθύνες του καθεστώτος Μιλόσεβιτς για τη μετατροπή του Κοσσυφοπεδίου σε διεθνές προτεκτοράτο και την εκδίωξη δεκάδων χιλιάδων Σέρβων.

«Ο Μιλόσεβιτς σας έκανε να κάνετε κάτι τέτοιο. Ο Θεός θα σας συγχωρήσει... δε θα συγχωρήσει όμως ποτέ εκείνον» κατάφερε να ψελλίσει ο Κοστούνιτσα, διαφεύγοντας το τελευταίο λεπτό σοβαρότερα τραύματα από τις πέτρες, τα μπουκάλια και τα άλλα αντικείμενα που του πέταγε το πλήθος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ