Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεωρητική ... Πολιτιστική Ολυμπιάδα

Το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας 2001 - 2004 ανακοίνωσε την Παρασκευή η υπουργός Πολιτισμού, Ελισάβετ Παπαζώη, αναπτύσσοντας ένα άκρως θεωρητικό πλαίσιο, που κανείς ακόμα δεν ξέρει αν μπορεί να συνδεθεί με την πραγματικότητα και, πολύ περισσότερο, αν πρόκειται για εκδηλώσεις που ανταποκρίνονται στον τίτλο.

Οι άξονες της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας είναι τρεις: Ο πρώτος συνδέεται με τους θεσμούς που συνδέουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Αρχαία Ολυμπία. Εδώ, εκτός από το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, που θα γίνεται παράλληλα με την τελετή αφής της φλόγας, συμπεριλαμβάνονται οι εκθέσεις ελληνικών αρχαιοτήτων στο εξωτερικό. Ηδη, μετακινήθηκαν για 4 χρόνια αντικείμενα στη Λωζάνη και τον Ιούνιο ετοιμάζονται να φύγουν άλλα 54 για το Σίδνεϊ.

Ο δεύτερος άξονας περιλαμβάνει το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και το πρόγραμμα «Από το Λόγο στο Λογισμικό», που αφορά στην προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού αλφάβητου (Μουσείο Γραφής, Κέντρο Ερευνας Συγκριτικής Γραμματολογίας κ.ά).

Ο τρίτος άξονας αφορά στην Τέχνη και την Τεχνολογία, με την ίδρυση ενός ανάλογου χώρου στο τεχνολογικό πάρκο του Λαυρίου με χρήση πολυμέσων.

Στο πρόγραμμα της Ολυμπιάδας θα συμμετέχουν και πόλεις της περιφέρειας, που, σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού, θα φιλοξενούν εκδηλώσεις για τους νέους, όπως Ολυμπιακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Ολυμπιάδα Χορού, Μαθηματική Ολυμπιάδα κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ