Σάββατο 26 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Χωρίς γιατρούς και υποδομές

Οι τεράστιες ελλείψεις έχουν μετατρέψει σε χρυσωρυχεία τις ιδιωτικές επιχειρήσεις Υγείας στην περιοχή

Η πολιτική της εντεινόμενης υποβάθμισης - εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια της στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου, η οποία έχει απομείνει με 4 γιατρούς (οι τρεις μάλιστα είναι σε αναρρωτική άδεια), σε αντιστοιχία 150.000 κατοίκων. Με βάση ακόμα και την παλιά οργανική σύνθεση, θα έπρεπε να υπάρχουν 6 παθολόγοι, ενώ με βάση τις ανάγκες θα έπρεπε να υπηρετούν τουλάχιστον 10, σύμφωνα με εκτιμήσεις των γιατρών. Για το σύνολο των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, το ΚΚΕ έχει ήδη καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, προκειμένου να κουκουλώσει τα «κενά» που δημιουργεί η πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, απέσπασε προσωρινά έναν παθολόγο από το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας, παρά το γεγονός ότι γνώριζε από καιρό το πρόβλημα, όπως καταγγέλλει και το ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου.

Οι σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό που υπάρχουν και σε υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου έχουν επιπτώσεις τόσο στις συνθήκες εργασίας (εντατικοποίηση, μη καταβολή ρεπό κ.ά.) όσο και στην παροχή των υπηρεσιών υγείας. Ενδεικτικό είναι ότι η εφημερία για όλο το μήνα στην καρδιολογική κλινική βγαίνει από δύο γιατρούς, δεν υπάρχει νευρολόγος, ενώ λόγω ελλείψεων, δε λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια η ΜΕΘ, παρά το ότι είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα.

Οι εξαγγελίες - διαβεβαιώσεις των κυβερνήσεων του δικομματισμού για λειτουργία νέου νοσοκομείου δεν έχουν υλοποιηθεί εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια βρίσκονται ακόμη στα μπετά. Την ίδια ώρα, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και η εισβολή των ιδιωτών σε αυτή καλά κρατεί. Σημαντική μερίδα των κατοίκων της περιοχής, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες του καταφεύγει σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα που αποτελούν μια ακόμη πηγή λεηλασίας του πενιχρού λαϊκού εισοδήματος και των Ταμείων, ενώ και ο τομέας της σίτισης και της καθαριότητας του νοσοκομείου έχει παραδοθεί σε ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ