Σάββατο 26 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ
Συγκέντρωση την Πέμπτη στον Πειραιά

Οι εξελίξεις απαιτούν οι εργαζόμενοι να ξεπεράσουν τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, να συντονίσουν την πάλη τους με όλο τον πειραιώτικο λαό για λιμάνι αποκλειστικά δημόσιο

Το πανό της Επιτροπής Αγώνα σε προηγούμενη κινητοποίηση στο Λιμάνι του Πειραιά
Το πανό της Επιτροπής Αγώνα σε προηγούμενη κινητοποίηση στο Λιμάνι του Πειραιά
Με τη διοργάνωση συγκέντρωσης την Πέμπτη 31 Γενάρη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή, κλιμακώνεται η δράση της Επιτροπής Αγώνα, που συγκρότησαν μια σειρά σωματείων και παρατάξεων του Πειραιά για το συντονισμένο αγωνιστικό ξεσηκωμό όλων των εργαζομένων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του πρώτου λιμανιού της χώρας που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ - παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΠΑΣΟΚ - παραχωρώντας σε πρώτη φάση το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στα μονοπώλια.

Μέχρι σήμερα, στην Επιτροπή Αγώνα έχουν ενταχθεί η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών Καθαριστών, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, τα Σωματεία Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Ναυπηγοξυλουργών, η Ενωση Μετάλλου Σαλαμίνας, οι ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και οι παρατάξεις Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων Λιμανιών, Δημοκρατική Ενότητα Λιμενεργατών, ΕΣΑΚ Οδηγών, ΔΑΣ Ναυτιλιακών - Τουριστικών Υπαλλήλων.

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής επισημαίνεται ότι αυτές οι εξελίξεις σε βάρος του λιμανιού δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τις δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ στο ΕΚ Πειραιά, στην Ομοσπονδία Μονίμων Υπαλλήλων των Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ), στην Ενωση Λιμενεργατών. Πιστές στη λογική της ανταγωνιστικότητας, οι δυνάμεις αυτές αρνούνται το συντονισμό και την κοινή δράση των εργαζομένων για να έχουν το περιθώριο των ελιγμών και των υποχωρήσεων, με αποτέλεσμα η τακτική τους να υπονομεύει τους αγώνες των εργαζομένων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες το πρωί στη διάρκεια της συνεδρίασης της διοίκησης του ΕΚΠ, οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ αφού πρώτα έκαναν λόγο ...για «μετωπική σύγκρουση» με την κυβέρνηση για το θέμα των λιμανιών και για συντονισμό των εργαζομένων, στη συνέχεια μαζί με τις παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΑΠ απέρριψαν την πρόταση της παράταξης της ΔΕΣΚ, συσπειρωμένη στις γραμμές του ΠΑΜΕ, να κηρυχτεί 24ωρη παμπειραϊκή απεργία την Πέμπτη 31 του μήνα, οπότε και θα είναι η απεργία των λιμενεργατών - για την Τετάρτη 30 του Γενάρη έχει κηρυχτεί απεργία στους υπαλλήλους. Ενώ δεν αποφάσισαν κανένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Η Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους του ΟΛΠ και όλου του Πειραιά να πάρουν μέρος τη συγκέντρωση, να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού κινήματος, απαιτώντας το συντονισμό και την κλιμάκωση των αγώνων, βάζοντας φραγμό σε ελιγμούς και υποχωρήσεις. Να διεκδικήσουν λιμάνια ενιαία, αποκλειστικά στο δημόσιο, που θα αποτελούν λαϊκή περιουσία και θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους, αύξηση των θέσεων εργασίας, μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να απομονωθούν οι φωνές της υποταγής (2008-06-11 00:00:00.0)
Υπόθεση όλων η αντίσταση στην εκποίηση των λιμανιών (2008-01-09 00:00:00.0)
Κάλεσμα για μέτωπο αγώνα (2000-05-27 00:00:00.0)
ΟΧΙ στο ξεπούλημα (1999-07-27 00:00:00.0)
Σε επιφυλακή για το λιμάνι (1998-12-09 00:00:00.0)
Προς πενθήμερη στα λιμάνια (1998-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ