Σάββατο 26 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
Αναβολή λόγω νοθείας και παρανομιών

Στο κενό έπεσε το πρωτοφανές όργιο νοθείας και παρανομιών στο οποίο επιδόθηκε η παράταξη της ΠΑΣΚΕ στο Συνδικάτο Επαγγελματιών Οδηγών Ελλάδας προκειμένου να μετατρέψει τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης σε παρωδία και έτσι να παραμείνει γαντζωμένη στις καρέκλες πλειοψηφίας διοίκησης. Ηταν τόσο κραυγαλέα τα κατάπτυστα «έργα» της ΠΑΣΚΕ, ώστε χτες το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά αναγκάστηκε να εκδώσει απόφαση για την απαγόρευση της εκλογικής διαδικασίας η οποία αναμενόταν να ξεκινήσει σήμερα.

Η απόφαση αυτή εκδόθηκε μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που αναγκάστηκε να καταθέσει η παράταξη της ΕΣΑΚ - συσπειρωμένη στις γραμμές του ΠΑΜΕ - στις 18 Γενάρη, όταν η ΠΑΣΚΕ, βλέποντας τη μεγάλη συσπείρωση των οδηγών με την αγωνιστική παράταξη, έφτασε στο σημείο να της απαγορεύσει παράνομα να «κατεβάσει» ψηφοδέλτιο!

Συγκεκριμένα, η ΠΑΣΚΕ αποφάσισε με το «έτσι θέλω», παραβιάζοντας κάθε γράμμα της εργατικής νομοθεσίας, να παρακάμψει το σύστημα της απλής αναλογικής και να γίνουν οι εκλογές με το πλειοψηφικό σύστημα! Επιπλέον, ενώ η θητεία της διοίκησης με βάση το Καταστατικό έληξε στις 5 Γενάρη του 2008 η γενική συνέλευση για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής έγινε στις 13 Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ