Σάββατο 26 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ALBA
Σύσταση τράπεζας και κοινών επιχειρήσεων

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Συνεργασία με «στόχο το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για τους λαούς» είναι μεταξύ των βασικών στόχων της Εναλλακτικής Μπολιβαριανής Λύσης για την Αμερική (ALBA) και ο τρόπος επίτευξής της βρίσκεται στο επίκεντρο των εργασιών της 6ης Συνόδου των χωρών της ALBA.

Στη Σύνοδο της ALBA, που θα ολοκληρώσει τις εργασίες της σήμερα, λαμβάνουν μέρος υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες με επικεφαλής τους ηγέτες της Νικαράγουας, της Βενεζουέλας, της Βολιβίας, της Κούβας και του νέου μέλους της Δομινικανής Δημοκρατίας. Ηδη, υπογράφτηκε η συμφωνία για την ίδρυση της τράπεζας της ALBA, με κεφάλαιο 1 δισ. δολάρια που θα αρχίσει να λειτουργεί εντός ενός τριμήνου, με στόχο την οικονομική στήριξη των προγραμμάτων, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Κούβας, Φρανσίσκο Σομπερόν.

Βασικό ζήτημα συζήτησης της χτεσινής μέρας η σύσταση διεθνικών επιχειρήσεων, που αποτέλεσαν αποκλειστικό αντικείμενο των διαβουλεύσεων της πολιτικής επιτροπής που σχηματίστηκε. «Αυτού του είδους οι επιχειρηματικές οντότητες πρέπει να συνδυάζουν τις κοινές επιχειρηματικές λειτουργίες και την παραγωγικότητα, ώστε να εκπληρούνται οι ανάγκες της αγοράς των χωρών της ALBA "χωρίς την κρατική διαμεσολάβηση"», δήλωσε ο Ροδόλφο Σανς, υπουργός του Βασικού Βιομηχανικού Τομέα και των Ορυχείων της Βενεζουέλας, ο οποίος προεδρεύει της πολιτικής επιτροπής, όπως ανέφερε η «Πρένσα Λατίνα» και κατέληξε ότι «η επιχειρηματική στρατηγική τους πρέπει να βελτιστοποιήσει την εκμετάλλευση των υπαρχόντων πλουτοπαραγωγικών πόρων και να υπακούει στις έννοιες της παραγωγικής επάρκειας, ικανοποίησης των αναγκών και των δίκαιων τιμών». Βεβαίως, με βάση τις υπαρκτές οικονομικές δομές (μόνο η Κούβα είναι σοσιαλιστική χώρα) μένει να φανεί το κατά πόσον αυτή η μορφή συνεργασίας θα έχει τα αποτελέσματα που φιλοδοξούν οι δημιουργοί της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ