Σάββατο 26 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Να σταματήσει ο αποκλεισμός

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), καταδικάζοντας την ισραηλινή εγκληματική πολιτική που έχει τη στήριξη των ιμπεριαλιστών, καλεί σε δυνάμωμα της αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Στην ανακοίνωσή της που ξεκινά με τον πολύ χαρακτηριστικό τρόπο: «Πώς βοηθά τα παιδιά της ισραηλινής πόλης Σντερότ, που χτυπήθηκε από παλαιστινιακούς πυραύλους, το γεγονός ότι τα παιδιά της Λωρίδας της Γάζας υποχρεώνονται να πίνουν μολυσμένο νερό;», σημειώνει:

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ, υποστηριζόμενη άμεσα από τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, ξεκίνησε νέας μορφής επιθέσεις ενάντια σε 1,5 εκατομμύρια Παλαιστινίους, βίαια εκτοπισμένους στη Λωρίδα της Γάζας, ένα μικρό και φτωχό κομμάτι γης που ακόμα και υπό «φυσιολογικές» συνθήκες και περιόδους, υπήρξε πάντα παραπάνω από πυκνοδομημένο και πυκνοκατοικημένο.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν αρκέστηκε στην απαγόρευση εξόδου των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας παρά μόνο με ειδική άδεια, ούτε στην απαγόρευση εισαγωγής, για πάνω από μισό χρόνο ειδών πρώτης ανάγκης, απαραίτητων για την ομαλή συνέχιση της καθημερινής διαβίωσης των Παλαιστινίων ούτε και στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Οχι! Επρεπε να βυθίσει κυριολεκτικά στο «σκοτάδι» ολόκληρη την περιοχή αποκόβοντας την ηλεκτροδότηση.

Ναι! Υποφέρουν οι κάτοικοι των ισραηλινών πόλεων Σντερότ και Ασκελόν καθώς και των κιμπούτς (εποικισμών) από τα χτυπήματα των Παλαιστινίων. Ομως, αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον απάνθρωπο αποκλεισμό των Παλαιστινίων της Λωρίδας της Γάζας χωρίς δυνατότητα διαφυγής και σωτηρίας. Αντίθετα αποτελεί απάνθρωπη ενέργεια και κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανόνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι λαοί του Ισραήλ και της Παλαιστίνης δεν είναι εχθροί. Είναι και οι δύο θύματα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής που εφαρμόζεται διεθνώς. Μιας πολιτικής που μοναδικό στόχο έχει την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου ενάντια στα συμφέροντα των λαών όλης της γης».

Η ΕΕΔΔΑ, καταλήγει, με την εξής έκκληση: «Γι' αυτό το λόγο καλούμε τον ελληνικό λαό να δείξει για άλλη μια φορά την εκφρασμένη ευαισθησία του, να σταθεί αλληλέγγυος στο λαό της Παλαιστίνης που συνεχίζει να υφίσταται την πιο βάρβαρη μεταχείριση επειδή τολμά να υπερασπίζεται την πατρίδα του.

Απαιτούμε την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, το γκρέμισμα εδώ και τώρα, του "Τείχους της Ντροπής", το σταμάτημα του απάνθρωπου αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ