Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάντα στην πρώτη τη γραμμή

«ΚΝΕ, ΚΝΕ, δυνατή, πρωτοπόρα, μαζική». Με χειροκροτήματα, καταιγισμό συνθημάτων και υψώνοντας με περηφάνια τα κόκκινα λάβαρα ξεκίνησε η πολιτική συγκέντρωση. Ηταν μεγάλη η συγκίνηση, κατά τη διάρκεια προβολής βίντεο, που ήταν αφιερωμένο στα 31 χρόνια δράσης της πρωτοπόρας Οργάνωσης, της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας. Αντιιμπεριαλιστικές «επεμβάσεις» των μελών και φίλων της ΚΝΕ, στις βάσεις του θανάτου, σπάσιμο πυλών των ΝΑΤΟικών βάσεων, κατέβασμα της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το κάψιμό της. Στιγμές ανεπανάληπτες για τους νεαρούς αγωνιστές, που έβλεπαν το πρόσωπό τους στην οθόνη και μπορούσαν και με αυτόν τον τρόπο να μοιραστούν με όλους τους παρευρισκόμενους τα βιώματά τους, τους δικούς τους αγώνες.

Συγκίνηση και τα μάτια δάκρυσαν ευθύς από τιμή και σεβασμό στην αναφορά της αγωνίστριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, που «έπεσε» μπροστά από το γκέτο της ΕΤΜΑ, υπερασπιζόμενη τα δίκαια της εργατικής τάξης.

Ξεχωριστή στιγμή, επίσης, τα πλάνα από τις μεγάλες κόκκινες «γιορτές» της νεολαίας στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», αλλά και τα στιγμιότυπα από τις χιλιάδες διαδηλώσεις και πορείες μαζί με το φιλειρηνικό κίνημα.

Το βίντεο τελείωσε, αλλά η υπόσχεση που πλανιόταν στην ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ήταν: «Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική και τώρα και πάντα στην πρώτη τη γραμμή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ