Τετάρτη 30 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σταματούλα Ηλκου
Σταματούλα Ηλκου
Φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΕΠΠΑ (φωτογραφία) και του πατέρα μου ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΠΠΑ, αντάρτη του ΕΛΑΣ στην κατοχή και μαχητή του ΔΣΕ, από το χωριό Λειά Φιλιατών Ηπείρου, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Λαμίας, 50 ευρώ.

Κώστας Κέππας

* * *

Στη μνήμη των: ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΕΥΔΟΚΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ τα παιδιά τους προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου, 50 ευρώ για τα 90χρονα του ΚΚΕ και την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ. 2

Με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή αδελφού μας ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρουμε στη μνήμη του και στη μνήμη της συζύγου του ΝΤΙΝΑΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία πέθανε πρόσφατα, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Τάκης - Ανδρέας

** *

Φωτ.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΥΤΑΣ γεννήθηκε το 1923 στο Ναύπλιο. Στην Κατοχή εντάχθηκε πολύ νωρίς στην Εθνική Αντίσταση-ΕΛΑΣ και στις Απελευθερωτικές Ομάδες Κρούσης (Α.Π.Ο.Κ.). Ελαβε μέρος στη μάχη της σοδειάς στη Στυμφαλία, στον Αχλαδόκαμπο, στα Αγνάντια και σε άλλες.

Μετά την Απελευθέρωση, κυνηγήθηκε, δικάστηκε με τις σκηνοθετημένες δίκες, φυλακίστηκε στην Ακροναυπλία, στις φυλακές της Κέρκυρας, στου Αβέρωφ, στην Αίγινα και εξορίστηκε στο Μακρονήσι.

Παρά τις ταλαιπωρίες και τις πιέσεις στα δύσκολα χρόνια, δεν έκανε «δήλωση μετανοίας», δεν αρνήθηκε τα ιδανικά του και ήταν περήφανος γι' αυτά ως το θάνατό του.

Πέθανε στις 20 Δεκέμβρη 2007.

Στη μνήμη του η οικογένειά του πρόσφερε για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ναυπλίου.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της συντρόφισσάς μου στη ζωή και στον αγώνα ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑΣ ΗΛΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, Επονίτισσας στην κατοχή, μαχήτριας του ΔΣΕ, η οποία έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου της οποίας ήταν μέλος, 100 ευρώ.

Ελένη Τουλάτου
Ελένη Τουλάτου
Ο σύντροφός της: Χρήστος

Τα παιδιά και τα εγγόνια της

* * *

φωτό

Στη μνήμη της ΕΛΕΝΗΣ ΤΟΥΛΑΤΟΥ που «έφυγε» πρόωρα και και αντί για στεφάνι στην κηδεία της, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων.

Οικογένεια Λύσανδρου και Χαρίκλειας Μακρυγιάννη

* * *

φωτο 2

Στη μνήμη του αδερφού μου ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε το 1948 στις μάχες στο Βίτσι, και της αδερφής μου ΣΗΜΑ Παπαδοπούλου - ΚΑΛΛΙΔΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτριας του ΔΣΕ, η οποία πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στη Σόφια, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, ως δεύτερη δόση, μέσω της ΚΟΒ Ραψάνης του ΚΚΕ.

Η οικογένεια της Νούλης και του Ζήση Ζώκα.

* * *

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΑΜΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και προέδρου του σωματείου Εμπορικών Αντιπροσώπων (Πλασιέ), ο οποίος «έφυγε» στις 6 Δεκέμβρη 1980. Του ΡΟΛΑΝΔΟΥ ΑΡΣΕΝΗ, συναδέλφου (Πλασιέ), ο οποίος πέθανε στις 21 Δεκέμβρη 2007 και του ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΙΤΑΚΗ, συναδέλφου εμποροϋπάλληλου, ο οποίος πέθανε στις 9 Αυγούστου 2007, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση και προς τιμή των 90 χρόνων του ΚΚΕ 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης-Ιερόθεου.

Θεόδωρος Μιχελής

* * *

Στη μνήμη του παππού μου ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από τη Βαρβάσαινα Ηλείας, από τους προπολεμικούς κουκουέδες και ΕΑΜίτη στην Κατοχή, προσφέρω 100 ευρώ για τα 90χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Μαλαγαρδή» Κορυδαλλού.

Κώστας Παπαδόπουλος

* * *

Η Αθανασία Χατζηπαππά και η κόρη της Τριάδα προσφέρουν 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης Ευόσμου, στη μνήμη του συζύγου και πατέρα ΧΑΤΖΗΠΑΠΠΑ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε το 1947 στον Εβρο.


Σήμα Καλλιδοπούλου
Σήμα Καλλιδοπούλου

Παύλος Παπαδόπουλος
Παύλος Παπαδόπουλος

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΤΙΝΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΤΙΝΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΠΠΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΠΠΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΥΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΥΤΑΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ