Πέμπτη 31 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΜΠΕΝ ΑΦΛΕΚ
Χωρίς ίχνη

Ο,τι και αν πούμε, η ταινία είναι πιο τολμηρή από τη δική μας κοινωνία, από τα δικά μας ΜΜΕ και πιο αποκαλυπτική! Αναφέρεται στην εξαφάνιση - απαγωγή μιας μικρούλας σε κάποια φτωχογειτονιά της Βοστόνης. Δεν «πνίγει» το θέμα, όπως κάναμε εδώ στην περίπτωση του Αλεξ ή (λιγότερο) στην Πορτογαλία με την εξαφάνιση της μικρής Αγγλίδας. Ο Μπεν Αφλεκ τα λέει όλα!

Πρώτα το κοινωνικό περιβάλλον. Η εξαθλίωση! Διαλυμένες οικογένειες, πόρνες, ναρκομανείς, κλέφτες, παιδεραστές, άνεργοι, εγκληματίες. Αλλά και η αστυνομία, η οποία εργάζεται προς «ίδιον όφελος»! Και το κράτος που κλείνει τα μάτια. Ενα μεγάλο κομμάτι της Βοστόνης, το λούμπεν στοιχείο της, πηγή μικροβίων. Εστία μόλυνσης. Το λούμπεν στοιχείο, που είναι δημιούργημα του «καλού» κομματιού της πόλης! Του ανήθικου και άδικου κράτους!

Οι συνθήκες της ζωής, λέει ο σκηνοθέτης της ταινίας, δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για το έγκλημα. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι κάτω από το μηδέν. Η απαγωγή είναι ένα καθημερινό μέρος αυτής της πραγματικότητας. Αλλωστε και στο σπίτι της να έμενε η μικρή, πάλι αιχμάλωτη θα ήταν!

Σκληρή ταινία, που παρακολουθείται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Και ειλικρινής! Φέρνει το θεατή στο υπαρκτό (με τις υπάρχουσες συνθήκες) αδιέξοδο. Μπροστά γκρεμός και πίσω ρέμα. Τα παιδιά (οι άνθρωποι) είναι παγιδευμένοι! Το μέλλον τους (αν δεν αντιδράσουν) προδιαγεγραμμένο!

Παίζουν: Κέισι Αφλεκ, Μισέλ Μόναγκαν, Μόργκαν Φρίμαν, Εντ Χάρις, Εϊμι Ράιαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ